REFRRER:path /
Juha Neuvonen
Uimari Jenna Laukkanen on vuoden 2016 paras kainuulaisurheilija.

Tässä on vuoden 2016 paras kainuulaisurheilija

Swimming Club Vuokatin uimari Jenna Laukkanen sai vuoden 2016 parhaan kainuulaisurheilijan palkinnon Kainuun urheilugaalassa perjantai-iltana Kajaanissa.

Laukkanen kilpaili vuonna 2016 kolmissa arvokisoissa. Huipennuksia olivat hyvät uinnit Rion olympialaisissa sekä henkilökohtainen pronssimitali pitkän radan EM-kisoista Lontoosta.

Kainuun urheilugaalassa palkitut:

Vuoden urheilija: Jenna Laukkanen, Vuokatti Swimming Club. Parhaat saavutukset olympiaedustus, kaksi EM-ponssia, MM-kisojen neljäs sija.

Vuoden miesurheilija: Juho Mikkonen, Kuhmo Ski. Neljä hiihdon SM-mitalia, kultaa sprintissä.

Vuoden joukkueurheilija: Niilo Piiponniemi, Sotkamon Jymy. Miesten Superpesiksen etenijäkuningas, SM-hopeajoukkueen paras pelaaja.

Vuoden tyttöurheilija: Suvi Kemppainen, Kajaanin Kipinä. Keihäänheiton Suomen mestaruus N19-sarjassa, PM-pronssi ja naisten Kainuun piirinennätys 46,89.

Vuoden poikaurheilija: Pyry Hyppölä, Sotkamon Jymy. Hiihtosuunnituksen EM-hopea ja -pronssi.

Vuoden joukkue: KHS naisten parisprinttijoukkue Anne Kyllönen ja Anita Korva, parisprintin SM-kulta.

Vuoden veteraaniurheilija: Jaakko Sand, Suomussalmen Urheiluampujat. Neljä PM- ja 16 SM-mitalia.

Vuoden valmentaja: Jari Haverinen, Kajaanin. Valmentaa mm. Kipinän Annika Haverista ja Jenna Kokkosta. Annika Haverinen juoksi kolme voittoa nuorten maaottelussa ja voitti SM-kultaa T17-sarjan 100 metrillä. Kokkonen voitti T15-sarjan pituushypyn SM-kullan.

Vuoden seura: Kajaanin Ratsastusseura.

Vuoden tapahtuma: Jalkapallon Suomen cupin 6. kierroksen ottelu AC Kajaani–HJK. AC Kajaanin hyvää taistelua oli seuraamassa 1172 katsojaa.

Vuoden taustavoima: Sotkamon urheilulukio. 40-vuotias urheilulukio on antanut monelle eväät elämään, itsenäisyyttä ja vastuunkantoa opiskelun aikana. Monet arvokisamitalistit ovat kasvaneet huippu-urheilijoiksi Sotkamon urheilulukiossa.

Elämänurapalkinto: Kauko Huovinen, Kajaanin Kipinä. Ansioitunut yleisurheiluvalmentaja ja seuratoimija.

Vuoden seuratoimija: Sirkku Malinen, Kuhmon Kivattaret. Seuran pitkäaikainen hallituksen jäsen ja jumpanvetäjä.

Sinettiseurapalkinto: Kajaanin Junnu Hokki-68.

Erikoispalkinto: Jani Komulainen ja Seppo Rytivaara.

KUNTIEN LIIKUNTATEOT

Viisi kainuulaiskuntaa jakoi urheilugaalassa Liikuntateko-palkinnon.

Kajaani: Naima Abdi Odawa on toiminut maahanmuuttajien liikuntatoiminnassa naisten ryhmän sekä perheliikuntaryhmän vetäjänä usean vuoden ajan. Omalla esimerkillään hän on innostanut maahanmuuttajaperheitä kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiin. Samalla hän on luonut puitteita sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yhdessäoloon perheiden kesken. Hän on toiminut yhdyshenkilönä Kajaanin kaupungin maahanmuuttajien liikuntatoiminnassa. Toiminnallaan hän on edistänyt erinomaisesti maahanmuuttajien kotoutumista Kajaaniin.

Kuhmo: Kuhmon Liikuntateko 2016 on tunnustus Kuhmon Kivattarille kauaskantoisesta työstä kuhmolaisen väestön monipuolisesta liikuttamisesta lähes 60 vuoden aikana. Kivattarien jäsenmäärä on noin 250, mutta seura liikuttaa viikoittain lähes 300 kuhmolaista 3-vuotiaasta naperosta aikuisiin miehiin ja naisiin. Lisäksi seura järjestää monipuolisia teemajumppia ja tapahtumia.

Puolanka: Ari Seppänen on pitkäaikainen Puolangan Ampujien työmyyrä. Vastuuhenkilö hirvenhiihtojen ja -juoksujen järjestämisessä, lisäksi jalkapallon tuomaritoiminnassa 30 vuotta. Hän on myös itse aktiivinen liikkuja.

Suomussalmi: Rauno Pyykkönen on toiminut Suomussalmen Rastin hallituksessa 50 vuotta ja siitä ajasta puheenjohtajana 12 vuotta. Rauno on toiminut lukuisissa hiihto- ja suunnistuskilpailuissa järjestäjänä ja kilpailunjohtajana sekä Kainuun rastiviikon teknisenä johtajana vuosina 2004, 2009 ja 2015.

Sotkamo: Kunnan erityisliikunnan ja Kainuun soten kotihoidon yhteistyö tasapainoryhmän toteuttamisessa. Viikottain yli 50 sotkamolaista yli 75-vuotiasta osallistuu monipuoliseen, tasapainoa kehittävään liikuntaan. Asiantuntevalla ja kekseliäällä ohjauksella pienistä jutuista tulee iso tuki ikäihmisen itsenäiselle kotona pärjäämiselle.

Jätä kommentti