REFRRER:path /
Arkisto/Jukka Keränen
Lumi aiheuttaa isoja vahinkoja.

Tykkylumitilanne pahenee – Suomusalmella karsitaan taajaman puita

Tykkylumitilanne Kainuussa tulee pahenemaan tämän päivän aikana, kertoo Kainuun pelastuslaitos.

Suomussalmen kunta karsii vaaratilanteiden välttämiseksi puita ja tarvittaessa niitä poistetaan keskeisimmiltä alueilta. Pahimmilla tykkylumialueilla on syytä välttää liikkumista. Lisätietoja antaa Suomussalmen kunnan ympäristötarkastaja Jukka Korhonen, puh. puh. 0440 384341.

Kunta järjestää vedenjakelun haja-asutusalueelle pitkien sähkökatkosten katkosten aikana. Pyydämme ilmoittamaan vedenjakelutarpeesta Timo Moilaselle puh. 044 567 3458.

Kunta järjestää tarvittaessa tilapäismajoitusta tarvitseville majoituksen Siikarannan oppilasasuntolassa, jossa on myös maksullinen ruokahuolto. Mikäli tarvitset majoitusta ota yhteyttä: Hannu Materoon puh. 0440 342 157 tai Markku Heikkiseen puh. 0400 216 283.

Sähkökatkosalueella asuvien asukkaiden on edelleen varauduttava häiriöihin hankkimalla juomavettä, ruokaa ja paristoja taskulamppuihin ja radioihin.

Naapuriapua tarvitaan jatkossakin.

Kunta hankkii vesiastioita ja paristoja tekee yhteistyötä mm. soten, kyläyhdistysten ja SPR:n kanssa toimittaakseen niitä tarvittaessa häiriöistä kärsiville asukkaille häiriötilanteen pitkittyessä. Pääsääntöisesti sote hoitaa omat kotihoidon asiakkaansa, kunta huolehtii Loisteen ja omien tietojensa perusteella pitkään häiriöiden piirissä olleiden asukkaiden hyvinvoinnista.

Kiannon Kuohut kylpylä on edelleen sähkökatkoksista kärsivien kuntalaisten käytössä. Sieltä saa käyttövettä, siellä voi myös peseytyä ja ladata kännykät.

Tällä hetkellä sähköttömiä talouksia on noin tuhat, kertoo Kainuun pelastuslaitos. Torstaiyönä alkanut lumisade tulee jatkumaan iltaan saakka. Sähköverkon vikoja tulee ilmenemään kaikissa Kainuun kunnissa, sähkökatkojen sijaintia ei voida ennalta arvioida.

Vikoja on korjaamassa noin 150 asentajaa, 30 motoa, kymmenen kaivinkonetta sekä Puolustusvoimien kuusi telakuorma-autoa. Ensisijainen tavoite on varmistaa hätäpuhelujen ja Virve-verkon toiminta.

Arvio sähköttömien talouksien lukumäärästä iltaan mennessä on 3000-7000. Lumisade tulee jatkumaan useita vuorokausia. Tilanteen hoitamiseen tarvitaan kaikkien viranomaisten, kuntien sekä yhteistyökumppaneiden apua.

Pelastuslaitos on perustanut liikkuvan johtoyksikön, jonka toimialue on Ylä-Kainuun alueella. Pelastuslaitos on hankkinut viestikalustoa, varavoimakalustoa sekä puhtaan veden astioita kuntien toiminnan tueksi. Lisäksi on selvitetty yhteistyökumppaneilta saatavan muun teknisen avun käyttömahdollisuuksia.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä on varautunut sähkökatkoksiin. Ensihoidon ja kotihoidon henkilöstöä on lisätty ja viikonloppuna on varauduttu hälyttämään tarvittaessa lisää henkilökuntaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon tilanne on rauhallinen. Sähkökatkojen vuoksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin on hakeutunut yksittäisiä asiakkaita tai potilaita viime vuorokausien aikana. Hätämajoituksen järjestämiseen on varauduttu.

Loiste korjaa tulevia vikoja koko ajan, yön aikana saatiin viat korjattua, tuolloin sähköttömiä asiakkaita oli noin 200. Vikoja on tullut ja tulee päivän aikana koko ajan lisää, korjaustoimenpiteet ovat käynnissä. Kriittisten kohteiden varavoiman saatavuutta kartoitetaan parhaillaan.

Kaikki kainuulaiset voivat käyttää seuraavia päivystysnumeroita:

Kainuun pelastuslaitos 044 7100 112

Loiste Sähköverkko Oy 0800 9 2500

Kainuun Sote: yhteispäivystys 08 6156 2300

Sairaanhoitajan puhelinneuvonta 08 6156 6000

Eläinlääkäripäivystys 0600 303 301 (maksullinen)

Kunnan henkilöstön sähköpostiosoitteet muotoa: etunimi.sukunimi@suomussalmi.fi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti