REFRRER:path /

Vikojen määrän arvioidaan kääntyvän laskuun

Loiste Sähköverkko
Uusia vikoja on ilmennyt koko päivän ajan. Korjaustyöt jatkuvat ja yön aikana vikamäärän uskotaan jo kääntyvän laskuun.

Marjatta Kurvinen

Sähköttömien talouksien lukumäärä on lauantaina ollut Kainuussa noin 4 000 – 5 000. Illalla kello 18 aikaan sähköttä oli 5 500 Loisteen asiakasta. Sähköttömien talouksien määrän odotetaan nyt lähtevän laskuun.

Korjaustyöt ovat olleet lauantain ajan käynnissä, mutta koko päivän kestänyt räntä- ja lumisade on aiheuttanut uusia vikoja sitä mukaa, kun entisiä saadaan korjattua, tiedottaa Loiste Sähköverkko.

Ison osan uusista vioista ovat aiheuttaneet niinsanotut ohutrunkoiset räippäpuut, jotka ovat taipuneet lumen ja jään painosta sähkölinjaan.

Sääennusteen mukaan sade on ohi yöllä, minkä jälkeen sää pakastuu ja alkaa tuulla.

Lauantaina alkuillasta Loiste Sähköverkko arvioi, että sähköttömien talouksien lukumäärä saadaan 7. tammikuuta aamuneljään mennessä laskemaan 1 500 ja 3 500 välille. Tavoitteena on, että lauantai-iltaan mennessä ilmenneet viat saadaan korjatuksi vuorokauden kuluessa.

Töissä on edelleen reilut 100 asentajaa, 28 motoa, seitsemän kaivinkonetta sekä kymmenen puolustusvoimien telakuorma-autoa. Sunnuntaiksi töihin saadaan yksi helikopteri lisää.

Koska sää on pakastumassa ja viilenemässä myös tuulen vuoksi, on asumiseen, lämmön turvaamiseen, veden saantiin ja vesiputkien jäätymisen ennaltaehkäisyyn nyt erityisen tärkeää kiinnittää huomiota.

Pelastuslaitos, kunnat, Kainuun sote ja muut tahot tekevät yhteistyötä tilanteen hoitamiseksi, mutta edelleen tarvitaan myös naapuriapua, vetoaa pelastuslaitos.

Pelastuslaitos on lauantaina toimittanut muutamia varavoimakoneita maatiloille sekä hoitanut kymmenkunta tykkytilanteeseen liittyvää vahingontorjuntaa.

Ensihoidon ja kotihoidon henkilöstöä on lisätty ja kodinhoidon potilaiden hoidontarve on lisääntynyt.

Suomussalmella ja Hyrynsalmella on SPR:n partioita kartoittamassa ihmisten avuntarvetta. Tilapäisiä hoitojärjestelyjä on tehty yhteensä alle kymmenelle potilaalle tai kotoaan tukea hakeneelle kansalaiselle.

Hätämajoituksen ja muonituksen järjestämiseen on varauduttu yhteistyössä kuntien ja eri viranomaisten kanssa.

Kunnat ovat järjestäneet vedenjakelupisteitä, varautuneet tilapäisen majoituksen järjestämiseen sekä mahdollistaneet kuntalaisten peseytymistä, lämmittelyä ja matkapuhelimien lataamista.

Sähkökatkojen tilanne vaihtelee nopeasti ja ajantasaisin tieto löytyy Loiste Sähköverkon keskeytyskartalta.

Loiste pyytää ilmoittamaan sähköjohdoille kallistuneista puista tai alhaalla olevista johdoista Loisteen maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500 (24 h).

Loiste Sähköverkko korostaa edelleen, ettei lunta eikä kallistuneita puita saa yrittää poistaa omatoimisesti hengenvaaran vuoksi.

Työturvallisuuden vuoksi sähköyhtiö muistuttaa myös, että sivullisten tulee pysyä vähintään 90 metrin päässä urakointikalustosta.

Jätä kommentti