REFRRER:path /
Juhani Mustonen
Suomussalmen ja Puolangan Osuuspankit yhdistyvät ensi vuoden alusta.

Yhdistyminen tuo pankeille voimaa

Uusi Ylä-Kainuun Osuuspankki aloittaa vuoden 2017 alussa. Vahvuus tulee olemaan yhteensä 20–22 työntekijää.

Sirkku Rautio

Marjut Lehto

Puolangan ja Suomussalmen Osuuspankkien edustajistot ovat päättäneet hyväksyä pankkien yhdistymissuunnitelman. Uusi Ylä-Kainuun Osuuspankki toteutuu ja aloittaa vuoden 2017 alussa.

– Osuuspankkien yhdistyminen tuo molemmille pankeille lisää voimaa. Päätös oli Suomussalmen osalta helppo, mutta ilman keskustelua sitä emme ole tehneet, Suomussalmen Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Polo toteaa.

Yhdistyminen ei edellytä pankkien asiakkailta mitään toimenpiteitä. Molempien pankkien omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Ylä-Kainuun jäseniksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet.

Tilinumerot, kortit tunnuslukuineen, verkkopalvelutunnukset ja muut pankkipalvelut säilyvät entisellään.

Pankkien nykyiset toimitusjohtajat Timo Polo ja Jouni Ahokumpu jäävät eläkkeelle viimeistään vuosien 2017 ja 2018 aikana, joten uuteen pankkiin haetaan uusi toimitusjohtaja. Toimitusjohtajan paikka tulee avoimeksi lähiviikkojen aikana.

Yhdistämisen tavoitteena on turvata asiantunteva ja tehokas asiakaspalvelu myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Se mahdollistaa laajemmat palveluajat ja paremman tavoitettavuuden.

– Tarkoituksenamme on palkata yksi asiantuntija yritysasioita varten sekä asiantunteva henkilö hoitamaan lakiasioita, Polo kertoo.

Konttorit säilyvät molemmilla paikkakunnilla.

Kummankin pankin henkilöstö siirtyy uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Myös kassapalvelut säilyvät niin Suomussalmen kuin Puolangankin Osuuspankissa, eikä aukioloaikoihin tule muutoksia.

– Pankeille tulee myös selviä kustannussäästöjä, mutta ei kuitenkaan henkilöstöstä. Kuusi työntekijää on lähiaikoina jäämässä eläkkeelle, joten lisää tullaan palkkaamaan.

Suomussalmen Osuuspankki on päätttänyt, että Suomussalmella tulee olemaan 14–15 työntekijää. Yhteensä Ylä-Kainuun Osuuspankin vahvuus tulee olemaan 20–22 työntekijää.

Uuden OP Ylä-Kainuun tase on 215 miljoonaa euroa, asiakasvarat 240 miljoonaa euroa ja rahoitustoiminta 195 miljoonaa euroa. Pankilla on noin 15 500 asiakasta ja 7 800 omistaja-asiakasta.

Omien varojen määrä on 35 miljoonaa euroa.

– Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos sekä pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. OP Ylä-Kainuusta tulee taloudellisesti erittäin vahva pankki, joka pystyy tarjoamaan entistä laadukkaampaa palvelua asiakkailleen. Yhdistyminen mahdollistaa myös suurempien yritysten rahoittamisen paikallisesti, kertoo hallituksen puheenjohtaja Tauno Mäkeläinen OP Puolangalta.

– Asiakaspintaa on nyt enemmän ja se luo voimaa, tulemme pärjäämään. Uskomme myös digimaailmaan, joka lisää kilpailutoimintaa. Tulevaisuudessa kilpailu lisääntyy, sillä Suomeen tulee uusia kansainvälisiä toimijoita, Timo Polo sanoo.

Hän toteaa, että kilpailu alalla tulee olemaan tulevaisuudessa kovempaa, kuin tällä hetkellä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti