REFRRER:path /
MediaKaista-sovelluksella voit vaihtaa lehteä yhdellä napinpainalluksella.

Ylä-Kainuu ottaa käyttöön mobiilisovelluksen

Ylä-Kainuu on luettavissa myös MediaKaista-nimisestä mobiilisovelluksesta. Sen voi jo nyt käydä lataamassa omasta sovelluskaupasta hakusanalla ”mediakaista”. Android-käyttäjien sovelluskauppa on Google Play ja iPadin ja iPhonen käyttäjien App Store. Mediakaista-sovellus on maksuton. Tunnus ja salasana ovat samat kuin nykyisessä verkkopalvelussa.

Nyt julkaistava sovellus on ensimmäinen versio. Esimerkiksi näköislehden kääntyminen vaakaan ei vielä toimi kaikilla laitteilla. Sovellusta kuitenkin kehitetään ja päivitetään nopealla tempolla.

– Mediakaistassa voit lukea digitaalisen näköislehden lisäksi tuoreimpia verkkojuttuja ja paikkakuntasi menovinkkejä. Paperilehden ja verkon sisältö ovat samassa paikassa yhden peukalonpainalluksen alla, kertoo uudistuksesta Kainuun Sanomien verkkotuottaja Antti Ylönen.

Jatkossa tilaajan ei siis tarvitse mennä erikseen lehden verkkosivuille, jos haluaa lukea digitaalista näköislehteä. Sovellus toimii älypuhelimissa ja tableteissa. Tietokoneen käyttäjälle digitaalinen näköislehti löytyy samasta paikasta kuin nytkin eli lehden verkkosivuilta. Mobiilisovelluksen myötä näköislehden käyttötapa muuttuu ja monipuolistuu.

– Lehden jutut ovat jatkossa luettavissa helpoiten klikkaamalla otsikkoa, jolloin ne avautuvat omaan lukuruutuunsa. Lukuruudun saa suljettua sen ylälaidassa olevasta punaisesta rastista. Myös näköislehden kuvat aukeavat isommiksi kun niitä klikkaa. Yhdistämme tässä siis paperilehden ja verkkolukemisen tapoja, Ylönen sanoo.

Sisältö monipuolistuu, koska lehdet voivat jatkossa sisältää lisäkuvia, videoita ja vaikkapa verkkolinkkejä mainostajien omille sivuille.

– Se, että sanomalehden jutusta pääsee siirtymään suoraan juttuun liittyvään videoon, on lisäarvoa, jota haluamme tarjota tilaajillemme. Lukukokemus on rikkaampi ja pystymme kasvattamaan kaksiulotteisen sanomalehtipinnan päälle kolmannen ulottuvuuden. Näinkin saamme yhdistetyksi verkkoa ja printtiä, Antti Ylönen perustelee.

Mediakaistan kautta lukija pääsee sisälle kaikkiin SLP Kustannuksen tilattaviin sanomalehtiin eli Kainuun Sanomiin, Ylä-Kainuuseen, Kuhmolaiseen ja Sotkamo-lehteen.

– Jos samaan talouteen on tilattu oman paikallislehden lisäksi Kainuun Sanomat, tarjoamme pääsyn myös loppuihin eli käytössäsi ovat silloin kaikkien neljän lehden sisällöt ilman ylimääräisiä maksuja, kunhan aktivoi lukuoikeuden asiakaspalvelussamme. Haluamme näin tarjota asiakkaillemme monipuolisen kainuulaisen mediapalvelun, Ylönen sanoo.

Jätä kommentti