REFRRER:path /
Lukijan kuva
Puita on kaatunut runsaasti Ylä-Kainuussa.

Ylä-Kainuun sähkökatkot jatkuvat

Sirkku Rautio

Sähkökatkojen määrä on jälleen noussut Kainuussa torstaiaamusta, jolloin sähkökatkojen määrä putosi jo 1300 asiakkaaseen. Nyt torstaina kello kahdeksan jälkeen sähköttömiä asiakkaita on jälleen yli 2000, joista valtaosa on Ylä-Kainuustal.

Loiste Sähköverkko Oy:n keskeytyskartan eniten sähköttömiä talouksia oli Hyrynsalmella 896 ja Suomussalmella 748. Lisäksi sähköjä on poikki Kuhmossa, Paltamossa, Puolangalla ja Ristijärvellä.

Puolenpäivän aikoihin keskiviikkona sähköt olivat poikki muun muassa Ukkohallan hiihtokeskuksessa ja Hyrynsalmen ja Ristijärven välisellä alueella. Sen sijaan Paljakassa hissit pyörivät.

Ukkohalla kärsi sähkökatkoista myös vuodenvaihteessa. Laskettelukeskus oli silloin tupaten täynnä. Nytkin majoituspaikat on varattu 80-prosenttisesti, kun kouluilla on vielä lomat päällä.

– Useiden tuhansien vahingot tulevat, katkoja oli aamulla, päivällä ja illalla. Harmittava paikka, mutta eihän tämä helppoa ole sähköyhtiöllekään. Aika avuttomia ollaan, Ukkohalla-Paljakan toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä toteaa.

Suomussalmella sähkökatkot koettelivat keskiviikkona erityisesti kunnan itä- ja eteläosia. Puolangalla sähköt olivat poikki lähes 500 taloudesta ja viat olivat keskittyneet kunnan eteläosiin. Kaikkiaan Kainuussa oli puolen päivän jälkeen yli 3200 sähkötöntä taloutta.

Iltaa kohti tilanne paheni entisestään. Kello 18:15 sähköttä oli jo noin 2 700 taloutta Hyrynsalmen, Suomussalmen ja Puolangan alueilla. Koko Kainuussa sähköt olivat tuolloin poikki noin 3 300 taloudelta. Ylä-Kainuun alueella sähkökatkoksilta ovat keskiviikkona säästyneet vain Suomussalmen pohjoisosat.

Loppuviikon säätietojen perusteella näyttää siltä, että häiriötilanteet Ylä-Kainuun alueen sähkön jakelussa ja puhelinverkkojen toiminnassa voivat jatkua tai jopa lisääntyä.

Kuntien valmiusryhmät seuraavat aktiivisesti tilannetta. Asukkaita ja kyläyhdistyksiä kannustetaan edelleen omatoimisesti varautumaan sähkö- ja puhelinverkko-ongelmiin hankkimalla juomavettä, ruokaa ja paristoja taskulamppuihin ja radioihin.

Sähkökatkoksista kärsivien kannattaa seurata kuntien Internet- ja Facebook-sivuja, joilla tiedotetaan esimerkiksi vedenjakelupisteistä ja peseytymismahdollisuuksista. Ajantasainen sähköverkon vikatilanne päivittyy osoitteeseen www.loiste.fi/vikatilanne.

Päivitetty to kello 8.15.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti