Koti-Kajaani

3D-video vie esittelykierrokselle uuteen ja lähes satavuotiaaseen Kajaanin Lyseoon – Katso video tästä

Kajaanin lyseosta on tehty 3D-esittelyvideo. Videon tarkoituksena on palvella oppilaita, oppilaiden kotiväkeä sekä entisiä ja tulevia lyseolaisia, jotka voivat videon avulla käydä kierroksella uudistuneessa koulussa.

Kajaanin lyseo valmistui alun perin vuonna 1925. Uusklassisen päärakennuksen suunnittelija oli yliarkkitehti Selim Wilhelm Savonius (1885–1965). Nyt jo puretun lisärakennuksen vuodelta 1968 suunnitteli Kajaanin silloinen kaupunginarkkitehti Osmo Sillman . Sillman oli myös lyseon entinen oppilas.

Kajaanin lyseon rakennusurakka alkoi marraskuussa 2018 ja valmistui heinäkuussa 2020. Peruskorjattu päärakennus ja uusi lisärakennus otettiin käyttöön elokuussa 2020. Rakennushankkeen pääsuunnittelija on kajaanilainen arkkitehti Mikael Sillman , Osmo Sillmanin poika. Käytännön suunnittelutyöstä vastasi Ilkka Mankinen Sillman Arkkitehtitoimisto Oy:stä. Molemmat ovat entisiä Kajaanin lyseon oppilaita. Pääurakoitsijana toimi kuopiolainen Rakennusliike Kuoma Oy. Kohteen laajuus on yhteensä noin 9 750 neliötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin lyseossa on tänä lukuvuonna opiskellut yli 530 yläkoululaista. Henkilökuntaan kuuluu 50 opettajaa ja kymmenen muuta työntekijää.