Mielipiteet

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Soteutusta…

Oikeita tekoja/säästöjä, mutta mistä? Säästöistä hoetaan, mutta kukaan ei halua, että ne kohdistuvat omaan kuntaan.

Säästöjä, joilla on merkitystä oikeasti. Esimerkiksi kokoomuksella oli halu ajaa Otanmäen hammashoitola alas (ei onnistunut). Säästö paperilla olisi ollut 80 000 euroa, ei prosenttiakaan. Vaikutus: yli tuhat ihmistä Kajaanin hammashoitoon, palvelut järjestettävä kuitenkin siellä eli ei mitään todellista säästöä ja muut kulut kasvavat. Muun muassa järjetön soten pyykkiralli länsirannikolle.

Säästötavoitteiseen 30 milj. euroa ei päästä, vaikka kaikki terveysasemat/-keskukset suljetaan, tälläkin tavalla säästö maksimissaan 20 milj. euroa. Kenen etu ja kuka suostuu? Mistä oikeat säästöt? En tiedä, eikä tiedä vielä kukaan mukaan!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun kuntien kotouttamisohjelma 2022 on esimerkki virkamiesten pakkopullasta. Eihän tätä kaikki kunnat ole hyväksyneet, luottamushenkilöt ohitettu täysin. Poliittisia päättäjiä ei ole kuultu.

Ketkä töihin tulevat, niin tätähän ei edes tarvita. Kainuu-ohjelmassakin korostetaan työperäistä maahanmuuttoa, firmat hoitavat kotouttamisen itse. Nykyisen maahanmuuton kustannuksista ei puhuta.

Hoitajien/lääkärien riittävyyteen täytyy panostaa. Tähän tarvitaan kuntienkin silmienavaus, muun muassa rakennuspaikkojen luomiseksi veto-/pitovoimaksi. Tehdä Kainuu houkuttelevaksi paikaksi asua ja työskennellä.

Kehityskeskustelut pitää sotessa saada ajan tasalle, tarkastuslautakunnassa näistä useasti huomautettu, vastauksena milloin mitäkin lööperiä. Eikö totuutta uskalleta kohdata? Tässäkö osittaiselle huonolle esimiestyölle pohja? Ryhmäkehityskeskustelu ei ole kehityskeskustelu vaan työpaikkapalaveri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vanhuksista on pidettävä parempaa huolta. Palveluja tulee kehittää. Kotihoitoon tulee palauttaa vanhuksen arjen vaativat kotityöt. Ei pelkkää lääkettä ja mittaamista! Onko oikein, että maamme hyvinvoinnin rakentajat jätetään heitteille? Laitospaikalle pääsyn kriteerinä ei saa olla kotihoidon pisteet, vaan vanhuksen henkinen ja fyysinen kunto.

Tärkeimmästä voimavarasta eli työtekijöiden arvostamisesta ja kunnioittamisesta huolehdittava. Hyvinvoiva henkilökunta voi hyvin niin töissä kuin vapaallakin.

Hoitohenkilökunta ja muut työntekijät, pelastustoimi mukaan lukien, siirto vanhoina työntekijöinä tulevaan hyvinvointialueeseen.

Virkamiesten ja viranhaltijoiden paikat julkiseen hakuun, jotta saadaan parhaat henkilöt tehtäviin. Jyrkkä ei kepulaiselle suhmuroinnille kuten kävi vaten muutosjohtajan valinnassa. 3 kuukautta etsittiin huom. sopivaa henkilöä, ei pätevintä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokemusta pelastustoimesta, sairaankuljetuksesta ja soten palkkalistoilla olemisesta. Koen, että on jonkunlainen kuva siitä, mitä seinien sisällä tapahtuu.

Pasi Kilpeläinen

aluevaaliehdokas (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä