Ulkomaat

Analyysi: Patriot-torjuntaohjuksia ja politiikan syvintä inhimillistä lämpöä – Zelenskyin vierailu taistelujen keskeltä Yhdysvaltoihin on ratkaiseva Ukrainalle

Venäjän sota Ukrainassa tulee jatkuneeksi tasan kymmenen kuukautta jouluaattona. Presidentti Volodymyr Zelenskyi teki parhaansa välittääkseen taistelun, tuskan ja ukrainalaisten selviytymistahdon juhlaan valmistautuviin amerikkalaiskoteihin. Vierailu Valkoiseen taloon ja kongressiin oli täynnä koskettavia hetkiä. Yhdysvaltojen ja liittolaisten konkreettisesta tuesta riippuu Ukrainan asevoimien kyky puolustaa ihmisiä Venäjän ohjusterrorilta.

Jotain uskomatonta ja historiallista tapahtui viime yönä Suomen aikaa. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi lähti kotimaastaan ensimmäistä kertaa sen nykyisen puolustustaistelun aikana – taistelun, johon pakottanutta Venäjän laajaa sotaa on jouluaattona jatkunut kymmenen kuukautta.

Zelenskyin ai

Tämä sisältö on vain tilaajille

Haluatko lukea koko artikkelin?

Muut tilausvaihtoehdot

Tilaus jatkuu tarjousjakson (1 kk yht. 1€) jälkeen voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Voit perua tilauksen milloin vain maksetun kauden loppuun.