Ulkomaat

Brexit-puolue kävi tarpeettomaksi – Brittien EU-eroa väsymättömästi ajanut Nigel Farage perusti koronarajoitusten vastaisen puolueen

Puoluen nimenmuutoshakemus on toimitettu vaalikomissioon. Puolue ajaa laumasuojaa koronavirusstrategiaksi.

Brittipoliitikko Nigel Farage aikoo uudelleenbrändätä Britannian EU-eron myötä tarpeettomaksi käyneen Brexit-puolueensa koronavirusrajoitusten vastaisena puolueena. Nimeksi puolueelle tulee Reform UK, ja sen tavoite on pääministeri Boris Johnsonin asettamien koronavirusrajoitusten estäminen.

Puolue ajaa koronavirusrajoitusten kohdistamista vain haavoittuvimmassa asemassa oleviin. Muu väestö voisi jatkaa normaalia elämäänsä ja saisi lopulta laumasuojan virusta vastaan.

Farage ja puolueen puheenjohtaja Richard Tice kertoivat asiasta sunnuntaina brittilehti Telegraphissa . He kertoivat myös, että puolueen nimenmuutoshakemus on toimitettu vaalikomissioon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viidenneksi eniten kuolleita.

Farage perusti Brexit-puolueen vuonna 2019. Sitä ennen hän oli kampanjoinut vuosia Britannian EU-jäsenyyttä vastaan. Kampanjalla oli iso rooli siinä, että Britanniassa äänestettiin Euroopan unionista eroamisesta vuonna 2016.

– Meillä on rohkeutta haastaa koronavirukseen liittyvä konsesusajattelu ja oman edun tavoittelu. Mutta on niin monta elämän osa-aluetta, joita voidaan parantaa hyödyttämään tavallista ihmistä. Siksi kampanjoimme, Farage ja Tice kirjoittivat.

– Haluamme tulla tunnetuksi uudistuspuolueena. Nimi kuvastaa tätä kunnianhimoa, he lisäsivät.

Pääministeri Boris Johnson määräsi lauantaina Britanniaan uudelleen laajat rajoitukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Maassa todettiin tuolloin miljoonas koronavirustartunta, ja terveydenhuolto uhkaa romahtaa toisen tartunta-aallon alla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Britanniassa on kuollut viidenneksi eniten ihmisiä koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. Edellä ovat Yhdysvallat, Brasilia, Intia ja Meksiko. Tiedot ovat peräisin Johns Hopkins -yliopiston seurannasta.