Urheilu

Huuhkajiin muutoksia kohtalonpeliin – Rasmus Schüller jää aivotärähdyksen takia sivuun

Jalkapallomaajoukkueella surunauhat presidentti Ahtisaaren kuoleman johdosta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on pakkovoiton edessä, kun EM-karsintojen kolmanneksi viimeinen ottelu käydään tiistai-iltana Helsingin Olympiastadionilla Kazakstania vastaan. Lauantaina murheellisen 0–3-tappion vieraissa Slovenialle kärsineet Huuhkajat tarvitsevat käytännössä voitot myös ensi kuussa karsinnat päättävistä peleistä Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan, joten pakkovoitettavaa piisaa.

– Olemme vähän vastaavassa tilanteessa olleet aiemminkin, ja näissäkin karsinnoissa, että on ollut vähän heikompi peli, mutta joukkue osoittanut hyvää henkistä kanttia ja noustu nopeasti kanveesista ja saatu voittoja aikaan, päävalmentaja Markku Kanerva valoi uskoa ottelun aattona.

Kazakstan on Suomen kanssa seitsemän kierroksen jälkeen tasapisteissä ja elättelee sekin vielä jonkinmoisia toiveita kisapaikasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Molemmilla sama tilanne: kolme viimeistä ottelua pitäisi voittaa, jotta toiveet lopputurnauspaikasta olisivat elossa, Kanerva tietää isot panokset kummassakin päässä stadionin nurmea tiistaina.

Sloveniassa toiveet karisivat pitkälti jo avauspuoliajalla. Nyt ryhmään on luvassa muutoksia, ja pakon edessä myös siksi, että keskikentän Rasmus Schüller sai Ljubljanassa tällin päähänsä.

– Lievä aivotärähdys. Eilen (sunnuntaina) vielä oireita, tänään tilanne parempi, mutta tällaisissa tapauksissa noudatetaan tiettyä protokollaa. Ja päätös on se, että Rasmus ei pelaa huomenna. Toipumisaika ei riitä, Kanerva kertoi.

– Ja kyllä muutoksia (muutenkin) tulee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

”Molemmilla sama tilanne: kolme viimeistä ottelua pitäisi voittaa, jotta toiveet lopputurnauspaikasta olisivat elossa”.

Palloliitto ilmoitti, että Huuhkajat pelaa tiistain ottelunsa surunauhat käsivarsissaan, kunnioittaen maanantaina kuolleen presidentti Martti Ahtisaaren muistoa. Ottelua ennen pidetään myös hiljainen hetki.

– Omasta ja joukkueen puolesta surunvalittelut presidentti Ahtisaaren omaisille ja voimia surussa, päävalmentaja Kanerva lausui.

Päävalmentaja Markku Kanerva ja Huuhkajat ovat pakkovoiton edessä tiistain EM-karsinnassa. Kuva: ANTONIO BAT
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä