Viihde

Hyvän tahdon asialla

Kansainvälisesti menestynyt kapellimestari keskeyttää yhtäkkiä uransa ja vetäytyy yksin lapsuudenkyläänsä Norrlantiin.

Niin kuin taivaassa

Yle Teema & Fem klo 20.40

HHH

Michael Nykvist (1960 – 2017) oli sukupolvensa parhaita ruotsalaisnäyttelijöitä, Mission Impossible -tähti ja suuri Suomen ystävä. Hänen vähäeleinen karismansa tasapainottaa tervetulleesti myös Kay Pollakin kohtalaisesti sokeroitua komediallista draamaa. Daniel Daréus on kansainvälisesti menestynyt kapellimestari, joka saa vakavan kohtauksen kesken työkeikan. Hän keskeyttää uransa ja vetäytyy yksin pohjoiseen lapsuudenkyläänsä Norrlantiin. Musiikki sykkii toki väsähtäneessäkin sydämessä, ja Daniel päättää ryhtyä johtamaan paikallista kirkkokuoroa. Syntymänihkeä kirkkoherra Stig (Niklas Falk) pitää puolestaan huolen, ettei sekään pesti suju vailla vastuksia. Pohjoista luontoa, musiikkia, lempeä ja päivänpaistetta on kuitenkin luvassa Porvoon – tai siis Ruotsin – mitalla. (Ruotsi 2004)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nanny McPhee - satumainen lastenvahti

TV5 klo 16.05

HHH

Kauneus on totta kai katsojan silmässä, mutta Emma Thompsonin syylänenäinen lastenvahtihahmo ei hipiän hienoudessa kilpaile kollegansa Maija Poppasen kanssa. Muuten kyllä. Christianna Brandin lastenkirjat innoittivat sekä avauselokuvaa että jatko-osaa Nanny McPhee ja suuri pamaus. (USA 2005, 2010)

Keisarikunta

TV2 klo 22.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

HHH

Kotka on ollut paitsi tärkeä satamakaupunki, myös svengiväylä suuresta maailmasta Pohjan perukoille. Niukuuden vuosikymmeninä merimiehet toivat tänne kansainvälisiä ja jazzin sinisiä säveliä. Pekka Mandartin ohjaama musiikkielokuva palaa 1950-luvun Kotkaan sakean nostalgian kera. Ajankuvaan kannattaa suhtautua joustavasti. Jos kaupunki ei oikeasti näyttänyt ihan yhtä värikkäältä menomestalta, niin sellaiselta se saattoi hyvinkin paikalla olijoista tuntua. Mikko Leppilampi esittää satamapoika Rempoa, joka päätyy kunniallisten töiden sijasta soittelemaan. Maria Ylipää, Mikko Nousiainen ja muut saavat sävelestä kiinni. (Suomi 2004)

Pekka Eronen

kriitikko

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä