Ulkomaat

Alena Maljarenko pääsi veden vetäydyttyä tarkastamaan, mitä tuhoja Kahovkan suurpadon räjäytys ja vesimassojen vapautuminen valtoimiksi olivat aiheuttaneet hänen talossaan Hersonin kaupungissa. Vesi oli noussut pariin metriin. Infektioiden saastuttama vesi aiheuttaa vaaroja vielä pitkään. Kuva: Alena Maljarenkon albumi

Kaksimetrinen vesimassa peitti Alena Maljarenkon kotitalon Hersonissa – "Kaikki huonekalut on heitettävä pois ja vaatteet desinfioitava moneen kertaan"

Kahovkan vesivoimalan räjäytys aiheutti kovaonnisimmille kuoleman ja muillekin vaaroja pitkäksi aikaa. Osa Hersonin vanhoista taloista oli rakennettu perinnetyyliin savesta ja ruo'osta, joten vesi romahdutti ne kokonaan. Kirjailija Alena Maljarenko ehti kuljettaa joitakin tavaroita ja kissansa turvaan ennen kuin vesi tuli hänen kotiinsa. Mutta ikäihmisiä ja kissoja on vaikea kuljettaa ilmapatjalla.

Venäjän tuhosodan vaikutukset ovat ehtineet aiheuttaa joillekin ihmisille jo monta katastrofia elämään. Alena Maljarenko on Hersonin kaupungissa asuva kirjailija, itsenäinen mediapersoona ja brodeeraaja, konekirjonnan taitaja.

Kun Venäjä miehitti Hersonia maaliskuusta marraskuuhun viime vuonna, Malja

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä