Ajankohtaista

Oona Liuskin oma laji on uinti. Leiriä hän suosittelee kaikille liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Kilpaurheilu tai seuraan kuuluminen ei ole edellytys leirille osallistumiselle. Kuva: Ira Liuski

Kasva urheilijaksi -leirit kasvattavat ja motivoivat liikkumaan

Leireillä otetaan ensiaskeleet urheilijan polulle, tutustutaan akatemiatoimintaan ja valmistaudutaan liikuntaluokan pääsykokeisiin

– No kyllähän se jäi parhaiten mieleen, kun ihan oikea urheilija kävi puhumassa meille, että miten pitää syödä, nukkua ja treenata, kertoo Salmelan koulun 6.-luokkalainen Oona Liuski muistellessaan viime marraskuun Kasva urheilijaksi -leirin mieleenpainuvinta hetkeä.

Oikealla urheilijalla tässä viitataan Sotkamon Jymyn Roope Korhoseen, joka kävi vierailemassa viime marraskuussa Kasva urheilijaksi -leirillä Kajaanissa.

Kasva urheilijaksi -leirit ovat 5.–7.-luokkalaisille suunnattuja liikuntaleirejä. Leirien ohjelmat ja teemat mukailevat Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi -yleisvalmennuksen vuosikelloa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leireillä opitaan kilpaurheilijamaista harjoittelua ja tuetaan lapsen ja nuoren kehittymistä urheilijan polulla. Leirien ohjelmassa on monipuolista valmennusta eri lajien aktiivisille harrastajille ja kaikille aktiivisesti liikkuville ja urheilusta innostuneille lapsille ja nuorille.

Lisäksi leireillä tehdään Kasva Urheilijaksi -testejä sekä valmistaudutaan liikuntaluokan soveltuvuuskokeeseen.

Leiri sopii kaikille, ketkä ovat hakemassa urheiluluokalle.“

Oona Liuskin oma laji on uinti, ja hänen seuransa on Swimming Club Vuokatti. Liuski osallistui marraskuun leirille luokkakaverin innostamana, joka oli jo aiemmin osallistunut leireille ja saanut sieltä mukavia kokemuksia ja muistoja.

– Leiri sopii kaikille, ketkä ovat hakemassa urheiluluokalle tai miettii sinne hakua ja ihan kaikille, jotka tykkäävät vähänkin liikkua ja joiden mielestä liikunta on mukavaa, sanoittaa Oona Liuski kysyttäessä, kenelle hän voisi suositella Kasva urheilijaksi -leiriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Leirille osallistumisen edellytyksenä ei ole kilpaurheilu, urheiluseuran jäsenyys tai tavoitteellinen lajiharjoittelu, vaan Liuskin sanoin jokainen liikunnasta ja urheilusta innostunut lapsi ja nuori on tervetullut mukaan leirille.

Liuski osallistui tänä keväänä Tenetin koulun liikuntaluokan pääsykokeisiin, ja tavoitteena on päästä aloittamaan yläkoulu liikuntaluokalla. Tenetin koulu liittyi mukaan valtakunnalliseen urheiluyläkouluverkostoon vuonna 2022 ja varsinainen Urheiluyläkoulutoiminta käynnistyy Tenetin koulussa lukuvuoden 2023–2024 alusta.

Liikuntaluokan pääsykoetestit tulivat tutuiksi leirillä, ja huomasin, että niistä voi selvitä, kun vaan tarpeeksi harjoittelee, Oona Liuski kertoo.

Kasva urheilijaksi -leireillä tutustutaan urheilu-/liikuntapainotteisen luokan soveltuvuuskokeeseen ja suoritetaan liikuntatestejä osana leirin ohjelmaa.

– Liikuntaluokan pääsykoetestit tulivat tutuiksi leirillä, ja huomasin, että niistä voi selvitä, kun vaan tarpeeksi harjoittelee, Liuski kertoo ja sanoo saaneensa leiriltä varmuutta hakea liikuntaluokalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun Liikunta ja Kajaanin ammattikorkeakoulu ovat jo vuosien ajan tehneet hyvää yhteistyötä Kasva urheilijaksi -leirien osalta. Ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijoiden ryhmä vastaa Kasva urheilijaksi -yleisvalmennuksen teemojen mukaisten liikuntatuntien suunnitellusta ja toteutuksesta.

Leirien ohjelmassa on yleisvalmennuksen ja urheilu-/liikuntatuntien lisäksi myös Kasva urheilijaksi -hetki, jonka aiheena on kaikkia urheilevia lapsia ja nuoria koskettava asia tai ilmiö.

– Ne jutut, joista Roope puhui, eivät olisi kyllä muuten jääneet niin hyvin mieleen, Liuski toteaa. Urheilijavieraan kertomana monet tärkeät asiat, kuten ravitsemukseen ja uneen liittyvät asiat saavat ihan uusia merkityksiä.

Video: Leiritunnelmia Kasva urheilijaksi -leiriltä viime marraskuulta.

Videon kuvaus ja editointi: Roosa Kananen

Kevään 2023 Kasva urheilijaksi -leiri järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun ammattiopiston kampusalueella 27.-28.4.2023, ja majoittuminen tapahtuu Joutenlammen kurssikeskuksessa.

Huhtikuun leirillä on tiedossa monipuolista liikuntaa, mukavaa yhdessä tekemistä, pureutumista aktiivisesti harrastavan lapsen ja nuoren arkeen ja elämään sekä liikunnan iloa ja riemua roppakaupalla. Tervetuloa mukaan!

Mikä

Yöleiri

Kasva urheilijaksi -yöleiri 27.-28.4.2023 Kajaanissa ja yöpyminen Joutenlammen kurssikeskuksessa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 13.4.2023 mennessä osoitteessa https://kainuunliikunta.fi/kasva-urheilijaksi-leiri/

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä