Viihde

Keanu parantaa juoksuaan lauantai-illan raskaan sarjan toiminnassa

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Sub klo 21.00

*** Kolmannen John Wick -elokuvan nimi viittaa saksalaiseen pyssyklassikkoon. Ruutia siinä totta vie myös kuluu – ja adrenaliinia puskee. Keanu Reeves on monen todistajalausunnon mukaan oikeassa elämässä filmitähdistä mukavimpia, mutta John Wickinä hän ei toivevävyn tittelistä kilvoittele. Eikä kolmososan ohjaaja Chad Stahelski tavoittele armoitetun tarinaniskijän mainetta. Sarjalle tyypillisesti kaiken lähtökohta ja maali on raskaan sarjan toiminta, ja siinä lajissa tahti on suorastaan parantunut. Lajin koreografiat on mietitty tarkkaan kuin taitoluistelussa ikään. Taisteluihin käydään yhtä luovalla mielikuvituksella kuin Jackie Chanin hongkongilaisissa rymistelyleffoissa.

Huumori ei ei ole yhtä ilmeistä, mutta sitäkin löytyy. Ai juoni? Palkkionmetsästäjät jahtaavat miljoonankuvat silmissään sankariamme palkkamurhaajaa. Ensiesitys. (USA 2019)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rukajärven tie

TV2 klo 21.30

*** Olli Saarelan elokuvassa sota koettelee luutnantti Eeron ( Peter Franzén ) ja lotta Kaarinan ( Irina Björklundin ) rakkautta. (Suomi 1999)

The Post

Sub klo 23.40

**** Steven Spielberg on tunnetusti amerikkalaisen konkaripolven ohjaajista se, jolla on avain (ikuisen) lapsen ja nuoren ihmisen sydämeen.E.T. ja Tintin seikkailutpuhuvat puolestaan. Tunteisiin tähtäävällä ohjaajalla on myös ajattelevampi puoli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

1970-luvun lehdistömaailmaan sijoittuva tositarinaThe Postedustaa kunniakkaasti sitä lajia. The Washington Postin kustantaja Katharine "Kay" Graham ( Meryl Streep ) ja päätoimittaja Ben Bradlee ( Tom Hanks ) tonkivat Vietnamin sotaan liittyvää korruptiota. Vallanpitäjät ovat halunneet manipuloida vapaata lehdistöä – mikä tuo väkisinkin mieleen myös Donald Trumpin presidenttivuodet. (USA 2017)

Pekka Eronen

Adrenaliinintäyteisessä toimintaelokuvassa supersalamurhaaja John Wick (Keanu Reeves) palaa joukko palkkionmetsästäjiä perässään.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä