Kulutusluottojen vertaileminen netissä on helppoa

Kulutusluottojen koroissa ja kuluissa on edelleen huomattavia eroja. Lainojen kilpailuttaminen on jo pitkään ollut trendikäs sana lainanhakijoiden keskuudessa, mutta mitä se todellisuudessa tarkoittaa?

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja nopea prosessi, jossa lainatarjouksia pyydetään useammalta pankilta ja niitä verrataan keskenään. Nykyään verkossa toimii useita palveluita, joiden avulla pystyt vertailemaan yli 30 pankin ja rahalaitoksen lainatarjouksia yhdellä hakemuksella.

Luottopalvelut on suomalainen lainojen vertailemiseen erikoistunut sivusto, joka auttaa sinua löytämään lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla. Kilpailuta laina Luottopalvelut.fi sivustolla ja katso minkälaisia lainatarjouksia sinä saat.

Näin kilpailutat uudet ja nykyiset lainasi

Lainojen hakeminen netissä on nykyään helppoa ja nopeaa. Parhaimmillaan haettu ja hyväksytty laina maksetaan tilillesi jo saman päivän aikana. Kannattaakin tehdä tärkein vaihe eli kilpailutus huolellisesti, jotta vältyt ikäviltä seuraamuksilta, joita kalliit lainasopimukset tuovat mukanaan.

Aloita ensimmäiseksi laskemalla nykyiset tulosi ja menosi. Selvitä kuinka paljon ylimääräistä käyttörahaa sinulle jää kuukausittain. Tämän suuntaa antavan tiedon perusteella pystyt suunnittelemaan tulevia lainalyhennyksiä ja sopivia maksueriä.

Tee lainojen kilpailutus huolellisesti ja perehdy saamiisi tarjouksiin. Luottopalvelut auttaa vertailemaan myös lainanvälittäjät eli palvelut, jotka kilpailuttavat lainansa yhteistyökumppaneillaan. Ota selvää lainatarjousten ehdoista ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, vaikka lainalla olisikin kiire.

Lainasopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu yleensä suoraan valitsemasi luotonantajan sivuilla. Allekirjoitus tapahtuu digitaalisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Pienet ja keskisuuret lainat maksetaan hakijan tilille jo yleensä saman päivän aikana.

Kenelle lainojen kilpailuttaminen sopii?

Lainojen kilpailuttaminen sopii kenelle tahansa lainaa tarvitsevalle henkilölle. Kannattaa myös muistaa, että nykyiset lainat voi kilpailuttaa uudestaan ja uudestaan sitä mukaan, kun uusi edullisempi laina löytyy.

Perusedellytyksenä lainanhakijoille on 18 vuoden ikä ja kotipaikka Suomessa. Täyttäessäsi nämä edellä mainitut vaatimukset voit hakea lainaa Luottopalveluiden kautta. Lainojen vertaileminen, kilpailuttaminen vie vain muutaman minuutin ja voit parhaimmillaan saada jopa tuhansien eurojen säästöt.

Onko kilpailuttamisessa riskejä?

Lainojen kilpailuttamisessa ei ole lainkaan riskejä, sillä lainatarjousten pyytäminen on maksutonta. Saamasi lainatarjoukset eivät myöskään ole sitovia, jolloin voit koska tahansa katsoa minkälaista lainaa sinulle tarjotaan.

Huomioi, että saamasi henkilökohtaiset lainatarjoukset ovat voimassa 30 vuorokautta saapumisesta, jonka jälkeen lainatarjous erääntyy eikä sitä voi lunastaa. 30 päivää on kuitenkin jo riittävä aika vakavalle harkinnalle lainan suhteen.

Vinkki parhaisiin lainatarjouksiin

Aloita vertailemalla lainanvälittäjiä Luottopalvelut -sivustolla ja katso minkälaisia korkotasoja palvelut ovat ilmoittaneet lainoillensa. Silmäile listaa ja valitse mieleisesi lainapalvelu.

Kun täytät lainahakemusta valitsemasi luotonantajan sivuilla, määrittele etukäteen tarvitsemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika niin realistisesti ja järkevästi kuin mahdollista. Eli ei ylisuuria lainoja tai liian pitkiä takaisinmaksuaikoja verrattuna lainan kokoon.

Ota lainahakemukseen mukaan myös mahdollinen yhteishakija, jolloin pankit automaattisesti katsovat, että olet huomattavasti luottokelpoisempi kuin yksin lainaa hakeva henkilö. Tämä luottopositiivisuus heijastuu suoraan lainaehtoihin ja lainan korkotasoon. Yhteisvastuullisena hakijana voi toimia vaikkapa puoliso.

Lopuksi, kun lainatarjoukset ovat edessä. Käytä aikaa lainatarjousten todellisten vuosikorkojen vertailemiseen. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten nosto- ja avauspalkkiot sekä varsinaisen nimelliskoron.

Tee lainojen kilpailutus huolellisesti ja perehdy saamiisi tarjouksiin.