Paikallisuutiset

Kun aivastat, muista että samalla on taudin tartuttamisen riski – rokotetutkaan eivät saa lähteä liikkeelle flunssaisena

Vaikka rokotekattavuus paranee, terveysturvallinen käyttäytyminen on edelleen paikallaan.

Lähikontaktissa ja esimerkiksi aivastaessa on aina taudin tarttumisen riski, ja rokottamattomalla on riski saada myös vaikea tautimuoto, toteaa aluehallintoylilääkäri Pasi Hirvikoski Pohjois-Suomen avista.

Maskin käyttöä kannattaa hänen mukaansa jatkaa isommissa väkijoukoissa harkinnan mukaan silloin, kun ei voi välttää lähikontaktia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän painottaa, että lähikontaktin välttäminen vähentää myös mahdollisuutta saada tavanomainen flunssa. Myös rokotettuja koskee ohje, että flunssaisena ei saa lähteä liikkeelle.

Hirvikoski osallistui Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkoston kokoukseen perjantaina.

Asiakkaiden ja henkilökunnan suojaustoimet säilyvät päivittäistavarakaupoissa ennallaan toistaiseksi. Kaupan edustajat kiittivät yhteistyötä erityisesti rokotuksissa, joista he ovat saaneet hyviä kokemuksia ja myönteistä palautetta asiakkailta.

Koollekutsuja, Pohjois-Suomen avin ylijohtaja Terttu Savolainen piti ilman ajanvarausta tarjottuja rokotuksia kauppakeskuksissa erittäin onnistuneina. Pop up -rokotuspisteitä on Pohjois-Suomessa myös oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.