Koti-Kajaani

Kysyntä on lisännyt koirahiihtovuoroja Kajaanin laduilla

Puisto- ja siirtymäladuilla on sallittua hiihtää koiran kanssa. Tämä kasvattaa hiihdettävien osuuksien mittaa kilometritolkulla.

Kajaanin kaupunki on päivittänyt koirahiihtovuoroja suuren kysynnän vuoksi. Puisto- ja siirtymäladuilla on sallittua hiihtää koiran kanssa, mikä merkitsee, että hiihdettäviä osuuksia on tullut kilometritolkulla lisää.

Kainuun palveluskoirayhdistyksen puheenjohtaja Mira Salminen muistuttaa, että hiihtää sitten reippaammin tai rauhallisemmin koiran kanssa, on muutamia asioita otettava huomioon. Ensinnäkin koiran täytyy olla kytkettynä kiinteään liinaan.

"Kelatalutin, eli flexi on huono koska siinä koira on huonommin hallittavissa. Noin kaksi metriä pitkä, joustava liina on hyvä tähän tarkoitukseen."

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos on tarkoitus, että koira vetää hiihtäjää, tulee sillä olla siihen sopivat valjaat.

Apua oikeanlaisten valjaiden löytymiseen saa esimerkiksi eläinkaupoista. Hiihtäjällä kunnollinen vetovyö vapauttaa kädet ja vetopiste tulee oikeaan kohtaan.

Koiran tulee kulkea samaa laitaa hiihtäjän kanssa.

Jos koiran kanssa on hallintaongelmia ohituksissa tavallisella lenkillä, ei sen kanssa kannata lähteä ladulle jossa nopeudet ovat kovempia ja tasapainon pitäminen hankalaa. Jätökset pitää kerätä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vauhdikkaammassa menossa on ohitettaessa muita hiihtäjiä hyvä varoittaa, että takaa on tulossa vauhdikkaampi valjakko.

Koirahiihtovuorot

Kajaani: Vimpelin valaistu latu, maanantaisin klo 19.30–22 ja torstaisin klo 19.30–22. Pöllyvaara (3,4 km): lauantaisin klo 19.30–22, keskiviikkoisin klo 19.30–22, sunnuntaisin klo 19.30–22. Jormuan valaistu latu: maanantaisin klo 18.30–22, keskiviikkoisin klo 18.30–22, torstaisin klo 18.30–22 ja lauantaisin klo 10–12.

Kuhmo: Unskin ura tiistaisin ja torstaisin klo 18 -22.Lammasjärven järviladut. Tulijärvellä Kivikorven lenkki (n. 10km), kun lumiolosuhteet sallivat latujen kunnostustoimenpiteet.

Sotkamo: Hiukan valaistulla ladulla koirahiihto sallittu tiistaisin ja torstaisin klo 19.30-22 hiihtolomiin saakka. Tämä on kokeilu, jonka jälkeen jatkosta päätetään. Aurinkoladulla ja jääladuilla koirien kanssa on sallittua hiihtää koska vain.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä