Viihde

Tyylitellyssä, tummanpuhuvan noir-henkisessä rikoselokuvassa kaksi poliisin rikosetsivää (Mel Gibson ja Vince Vaughn) pidätetään virasta ylenpalttisen väkivaltaisuuden vuoksi. Rahapulaissa kaverukset päätyvät lopulta sekaantumaan kohtalokkaaseen ryöstökuvioon.

Kyttäkaksikolla on rytmi hallussa

Dragged Across Concrete

Sub klo 22.50

**** Mel Gibson on murjottanut sekalaisissa kostojännäreissä vuosikymmenet. Vince Vaughn on puolestaan maleksinut kamukomedoissa pitkän päivätyön verran. Jos ensimmäinen tuntuu aina olevan erittäin tosissaan, ei jälkimmäinen tunnu siltä oikein koskaan. S. Craig Zahlerin ohjaamassa rikoselokuvassa kaksikko kohtaa jossakin keskimatkan krouvissa. Sitä katsoessa on vaikeata sanoa, missä rankka toimintajännäri päättyy, ja sen parodia alkaa. Valppaana elokuva kuitenkin katsojan pitää. Gibson ja Vaughn esittävät poliiseja, jotka joutuvat tauolle liiallisen väkivaltaisuuden vuoksi. Joutessaan nämä saavat päähänsä ryöstää rikollispomon. Ohjaaja Zahlerilla on muusikkotaustaa, mutta hänen elokuvassaan ei musiikki raikaa. Sen sijaan rytmitaju on hallussa. Jotain leivän mussutusta venytetään yli kaverin ja katsojan katkeamispisteen. (USA 2018)

Vaarallinen loma

Yle Teema & Fem klo 20.50

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Teeman illassa muistellaan saksalaisen Romy Schneiderin ja ranskalaisen Alain Delonin filmitähtisuhdetta. Jacques Derayn eroottisesti viritetyssä jännärissä nähdään molemmat. (Ranska 1970)

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Nelonen klo 20.00

*** Kuusikymmentäluvun lopun hipahtava nuoriso käppäili sekalaisten pulvereiden voimalla läpi seinien ja elämän, mutta Koko kaupungin Vinski (1969) haki omat rohtonsa apteekkarilta. Raili Ruston sovitus Aapelin, eli Simo Puupposen, tarinoista oli aikansa lastenklassikko. Juha Wuolijoen tuore sovitus ei ehkä huikaise tämän päivän kaiken nähneitä tenvavia samaan malliin, mutta aika pirteästi ja näyttävästi se onnistuu. Mainio Kuura Rossi on pikkukaupungin poika, joka apteekkarin (Martti Suosalo) suosiollisella avustuksella ryhtyy melkoiseksi supersankariksi. Semmoista tarvitaankin, kun ryöstöjen sarja kurittaa Hömpstadia. (Suomi 2019)

Pekka Eronen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kriitikko

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä