Mielipiteet

Lukijan mielipide: Arvonnousuverolla pelottelu heikolla pohjalla

Keskuskauppakamarin Emmiliina Kujanpää ja Mikko Valtonen (KS 21.6.) olivat huolissaan maastamuuttoveroksi kutsumansa veron vaikutuksista ulkomaisiin asiantuntijoihin.

Kyseisellä verolla varmistetaan, että Suomi saa verottaa maassamme kertyneet omaisuuden arvonnousut myös silloin, kun henkilö muuttaa ennen omaisuuden myyntiä ulkomaille. Siksi veroa paljon paremmin kuvaava nimi on arvonnousuvero.

Kirjoittajien väite siitä, että arvonnousuvero kannustaisi Suomeen muuttaneita asiantuntijoita muuttamaan täältä pois, on omituinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli verolla on ylipäätään minkäänlaista vaikutusta ulkomaisten asiantuntijoiden muuttoihin, luulisi sen päinvastoin kitkevän täältä veroparatiiseihin suuntautuvia muuttoja.

Keskuskauppakamari kertoo haluavansa Suomeen lisää veronmaksajia ulkomailta. Nurinkurisesti veronmaksajia halutaan houkutella sillä, että heidät vapautetaan maksamasta veroja, joita muut suomalaiset maksavat.

Arvonnousuverolla pyritään varmistamaan, että verojärjestelmä kohtelee kaikkia samalla tavalla. Suomessa kertyneistä myyntivoitoista tulee maksaa verot Suomeen.

Kuten kirjoittajat toteavat, arvonnousuveron yksityiskohdat eivät ole vielä selvillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On kuitenkin päivänselvää, että sääntelyehdotuksessa tullaan esittämään, miten kansainvälisiin verotustilanteisiin lähes aina liittyvä kaksinkertaisen verotuksen riski taklataan.

Arvonnousuveroa vastaava sääntely on käytössä jo lähes kaikissa Suomen verrokkimaissa, ja se tulee ottaa käyttöön myös Suomessa.

Saara Hietanen

veroasiantuntija

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Finnwatch

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä