Mielipiteet

Lukijan mielipide: Ei taija tulla kalua!

Suora kysymys Kainuun väliaikaisen valmisteluelimen (VATE) valmistelujohtajalle Timo Korhoselle. Lehden haastattelussa (KS 11.1.) kerroit, että "hallinnon valmistelu on vielä alkuvaiheessa".

Siltä se näyttää, kun kerroit, mitä lakisääteisten eli valtuuston, aluehallituksen, aluevaalilautakunnan ja tarkastuslautakunnan lisäksi tarvitaan. Kerroit tuon litanian loppuosaan vielä, että "tarvitaan ainakin pelastustoimintaan liittyvä lautakunta".

Mihin jäi vammaislautakunta, mihin jäi nuorisovaltuusto ja mihin jäi vanhusneuvosto, joista valtioneuvoston 2.11.2021. julkaisemassa 40-sivuisessa oppaassa (netissä), nimeltään "Aluevaltuutetun opas" kerrotaan seuraavasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Aluehallituksen tulee lisäksi asettaa hyvinvointialueen vaikuttamiselimet eri väestöryhmien vaikuttamismahdollisuuksien turvaamiseksi. Näitä ovat nuorisovaltuusto, vammais- ja vanhusneuvosto."

Jäihän tuosta vielä "kansalliskielilautakunta" pois, mutta eiköhän me pärjätä "kaenuun murteilla", jos aluevaltuusto ja sen asettamat toimielimet käyttävät selkeämpää kieltä kuin nykyhallitus koronaohjeista.

Näistä edellä mainituista neuvostoista ja lautakunnasta päättää kohta valittava aluevaltuusto.

Ja nyt, eikun äänestämään asiantuntevia jäseniä tekemään hyviä päätöksiä!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juhani Nissinen

Teppana, Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä