Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kotimainen kivi tuo työtä ja hyvinvointia kuntiin

Rakentamisella on yhteys moniin yhteiskuntamme hyvinvoinnin kannalta keskeisiin kysymyksiin, jotka koskettavat läheisesti kuntia. Työllisyyden edistäminen, ilmastonmuutoksen torjunta ja toimivan, turvallisen lähiympäristön rakentaminen ovat esimerkkejä haasteista, joihin kotimaiset kivipohjaiset rakennustuotteet tarjoavat ratkaisuja nyt ja tulevaisuudessa.

Kivirakentaminen työllistää ihmisiä eri puolilla Suomea sekä suoraan tuotteiden valmistuksen kautta että välillisesti. Aikana, jolloin koronapandemia on syventänyt kuntien taloushaasteita entisestään, jokainen työpaikka on erityisen arvokas. Yrityksillä onkin merkittävä rooli alueellisen kasvun tekijöinä, työnantajina ja työllisyyden ylläpitäjinä.

Betoniset ja muuratut talot mahdollistavat kohtuuhintaisen asumisen, mikä lisää hyvinvointia ja tasa-arvoa ihmisten välillä. Kotien ohella rakentuvat kustannustehokkaasti ja turvallisesti myös tärkeät julkiset rakennukset kuten koulut, päiväkodit ja sairaalat. Päivittäisen arkielämän sujuvuuden kannalta välttämätön infra, kuten tiet, sillat ja viemäriverkostot perustuvat nekin kivirakentamisen ratkaisuihin. Sama pätee uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kivirakennusten pitkä elinkaari, vähäinen huollon tarve, energiatehokkuus ja kyky toimia myös pysyvänä hiilinieluna tekevät niistä paitsi asukkaiden, myös ilmaston kannalta kestävän vaihtoehdon. Tulevaisuudessa tämä korostuu entisestään, sillä valmistajat tekevät aktiivisesti työtä tuotannon päästöjen leikkaamiseksi. Myös uusiokäyttömahdollisuudet kehittyvät jatkuvasti, ja betonin ja tiilien kierrätysaste ylittää jo 80 prosenttia.

Kainuun seudun vastuullisena ja työllistävänä yrityksenä toivomme, että kuntavaalien lähestyessä näistä teemoista käydään keskustelua. Kaavoitukseen ja rakentamiseen liittyvällä päätöksenteolla on suuri merkitys meidän kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnille.

Parhaat tulokset syntyvät, kun kaikkia rakennusmateriaaleja kohdellaan tasapuolisesti ja innovaatioille annetaan tilaa.

Jukka Kyllönen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

toimitusjohtaja

Rudus Ämmän Betoni Oy

Kirjoittaja tuo esille kivipohjaisen rakentamisen etuja. Hänen mukaansa betoniset ja muuratut talot mahdollistavat kohtuuhintaisen asumisen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä