Mielipiteet

Lukijan mielipide: Palkka on se mikä kannustaa

Suomesta rakennetaan matalapalkka-aloille yhteiskuntaa, jossa työstä saadulla palkalla ei tule toimeen arjen pakollisissa menoissa. Pienituloisimmat on heitetty matalilla palkoilla Kelan jonoihin ja leipäjonoihin.

On häpeällistä ajatella, että osa palkasta on sosiaaliturvaa.

Hyvinvointivaltion poliittinen eliitti puhuu ja meuhkaa ihmisoikeuksista. On täysi selvää, että hyvinvointivaltiosta päätökset ovat monessa kohdin epäonnistuneet. Kannustinloukut ovat oleiluyhteiskunnassa kallis lasku veronmaksajille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perustin vuonna 1984 palvelualan yrityksen. Tavoitteeni oli kasvattaa yritystä ja palkata henkilökuntaa. Luovuin ajatuksesta hyvin nopeasti.

Syitä oli monia, muun maassa Kajaanissa siihen aikaan yritysvastainen ilmapiiri. Mutta tärkein syy oli, ettei yritystä olisi saanut kannattavaksi.

Kainuun väki vähenee kovaa vauhtia, ja palvelualan yrityksen mahdollisuudet kasvuun ovat siellä, missä on kasvava väestö.

Kainuun tulevaisuuden kehitys on väestön osalta koko ajan pienenevä. Halukkaimmin pois lähtevät yksityiselle sektorille työuraa suunnittelevat. On ilo tavata ystäviä, jotka voivat hyvin ja menestyvät kotimaakunnan ulkopuolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun hyvinvointialueen tilanne on vaikea, ja ostopalvelut rasittavat taloutta.“

Ahkeruus ei ole enää Suomessa hyve! Viestinä tulevan hallituksen neuvottelijoille, tehkää hallitusohjelmaan tavoite: Suomi oleiluyhteiskunnasta ahkeruudenyhteiskunnaksi.

Suomen nousun ahkeruudella pitää toteutua myös matalapalkka-aloilla. Se vaatii julkisella sektorilla voimakkaasti lisää kilpailuttamista.

Hallitusneuvotteluissa soten osalta niin onkin suunnitteilla ja ilokseni luin uutisen, että kajaanilaisten terveyskeskuspalveluista osa mahdollisesti kilpailutetaan.

Kainuun hyvinvointialueen tilanne on vaikea, ja ostopalvelut rasittavat taloutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote-poliitikot hoitelivat asioita edellisellä vaalikaudella niin, että viranhaltijoita sanoutui irti töistään. Nurkkapatriotismilla on hintansa. Hyvinvointialue ostaa nyt ammattilaisten osaamista kalliisti ostopalveluna.

Kavahdan ajatusta, että palkkaa maksetaan tekemättömästä työstä. Milloin nähdään pohjakosketus oleiluyhteiskunnan oman edun politikoinnissa?

Jos hallitus saadaan kootuksi, miten perussuomalaisten politiikka näkyy? Vai viekö kokoomus RKP:n avustamana vaalivoittajia metrin mitalla?

Kyseessä oli hieman eri porukat, mutta niin Perussuomalaisille kävi Kajaanissa vuoden 2017 Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen. Poliittinen johtajuus on täysin hukassa ja näperrellään pikkuasioissa.

Tulevan hallituksen on mahdollista muuttaa suuntaa, kohti älykästä taloudenpitoa ja ahkerampaa hyvinvointivaltiota.

Toivo Kyllönen

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä