Mielipiteet

Lukijan mielipide: Suomi ei enää ole yhdistysten luvattu maa

Rahanpesujen ehkäisemiksi tehtiin Suomeen Tulorekisteri. Hieno asia. Torjutaan rahanpesua. Toinen asia on sitten, että tehtiin lisää byrokratiaa, jolla vaikeutettiin pienyrittäjien ja yhdistysten toimintaa.

Tulorekisterin nettisivuilla on niin monta linkkiä, uutta termiä ja tunnistautumisvaatimusta, että jo ne yksinään työllistävät yhden ihmisen. Pitää olla suomi.fi tunnukset tai kortti, joiden saaminen vaatii jo itsessään päivien työn. Pitää olla välineet skannata virallinen henkilökortti – joksi ei edes lasketa ajokorttia – ja muita dokumentteja.

Jos yhdistys palkkaa vaikkapa tukityöllistetyn, niin pitää melkein palkata toinen tekemään tämä "paperityö" – siis näppäilemään maksetut palkat, työeläkevakuutukset, sote-maksut, verot ja muut perinnät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun väestö vanhenee, eikä kaikilla yhdistyksillä ole kunnollisia tietoteknisiä valmiuksia, tulee tämä johtamaan väistämättä siihen, että yhdistysten määrä puolittuu parissa vuodessa. Tämä tulee siis lähes lopettamaan vapaaehtoistoiminnan pienissä yhdistyksissä.

Joku Punainen Risti kyllä pärjää, mutta pienemmät "heittävät pyyhkeen kehään".

Samaan aikaan on karsittu esimerkiksi verotoimiston palveluja, joten asiointi on tullut vaikeammaksi. Menkääpä päättäjät vaikka vero.fi tai tulorekisteri.fi sivuille ja koettakaa muuttaa jotain tulotietoa! Tässä ohjeiden osoite: https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/yksityiskohtaiset-tulorekisterin-ohjeet/62789/tietojen-korjaaminen-tulorekisteriss%C3%A44/

Sanon, että Suomi ei enää ole yhdistysten, vaan byrokratian luvattu maa. Olisi mieluummin tehty Tobinin vero. Tämä olisi ehkäissyt rahanpesua paljon tehokkaammin ja helpottanut pienten yritysten ja yhdistysten toimintaa!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pertti Tervonen

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä