Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vihamielisyyden aikakausi

Elämme vihamielisyyden aikakautta.

Tulee mieleen vähän vinolla tavalla lapsuuden remuaminen, jolloin oltiin "kaikki kaikkia vastaan". Se kuvaa mielestäni myös tämän ajan maailmanmenoa.

Tuntuu kuin päällimmäisenä olisi viha ja aggressiivisuus, mitkä leimaavat ihmisten välistä toimintaa ja suhteita. Ehkä kehitys lähti liikkeelle Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hamasin raakalaismaiset hirmuteot Israeliin lisäsivät vettä myllyyn. Nyt Israelin armeija kostaa ja moukaroi Gazaa ja jyrkimmät Israelin tukijat oikeuttavat tuosta vaan myös palestiinalaisten lasten joukkomurhan.

Vihan ja koston kierre on loputon ja syytöntä osapuolta tuskin löytyy.

Eivätkä nämä suinkaan ole ainoita kriisejä. Maailma kuohuu myös kapitalistisen elämänmuotomme aiheuttaman ilmastonmuutoksen ja ympäristökriisien vuoksi.

Elämme yhteiskunnallisessa ja poliittisessa tilanteessa, jossa suomalainen yhteiskunta on suurten muutospaineiden kohteena ja oikeistokonservatiivinen arvomaailma kasvattaa suosiotaan niin Suomessa kuin Euroopassa laajemminkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Poliittiset ääriliikkeet ottavat jalansijaa Euroopassa ja määrittävät ihmisarvoa ja jopa oikeutta ihmisyyteen.

Oikeistolaisten ääriliikkeiden saadessa valtaa ihmisoikeudet ja ihmisarvo ovat vaarassa kapeutua ja saada rotuhygieenisiä piirteitä. Ajatus ihmisten hädän oikeutuksesta liittyy tähän varsin ristiriitaiseen maailman- ja yhteiskuntapoliittiseen tilanteeseen.

Suomessa "leikkuulautahallitus" on ottanut agendakseen romuttaa ay-liikkeen oikeutuksen vaikuttaa työntekijöiden oikeuksiin ja etuuksiin sekä kansalaisten oikeutuksen riittävään sosiaaliturvaan.

Mikä pahinta, hallitus ja erityisesti valtionvarainministeri somekuviensa "leikkausvitseillään" ei omaa minkäänlaista kunnioitusta suomalaisia kohtaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtionvarainministerin ja hänen puoluetoveriensa toimista välittyy vahva tahtotila viedä leikkausten kohteeksi joutuvilta kansalaisilta heidän arvokkuutensa ilman pienintäkään halua tunnistaa ja tunnustaa heidän hätäänsä.

Perussuomalaisten viime päivinä jakamissa somekuvissa ilkutaan ja virnuillaan isot sakset valtionvarainministerin kädessä alentaen, vähätellen ja jopa häpäisten leikkausten kohteeksi joutuneiden ihmisarvoa.

Toiminta muistuttaa raakalaismaista koulukiusaamista tai sadismia, jossa tekijä nauttii toiselle aiheuttamaansa kärsimystä ja haluaa vielä tuoda julkisesti sen esille.

Sivistyneelle demokratialle tuollaiset toimintatavat ovat vieraita.

Tuskin kyse on "läpästä tai huonosta vitsistä", vaan se näyttäytyy erittäin tavoitteellisena ja poliittisesti tarkoitushakuisena ihmisvihamielisenä ideologiana.

Siksi se on erityisen kuvottavaa ja tuomittavaa.

Kirjoittaja on Kainuun Vasemmiston kajaanilainen puheenjohtaja.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä