Koti-Kajaani

Meidän meiningit: Eläkeläiset lähiretkellä

Aprillipäivänä Eläkeliiton Kajaanin yhdistys järjesti jäsenilleen retken Iso-Ruuhijärvelle. Koronatalvi on peruuttanut monia yhdistyksen suunniteltuja tapahtumia ja muuttanut aikatauluja myöhemmiksi, mutta tätä lähiluontoon turvavälein tehtyä retkeä suosi aurinkoinen ja tuuleton sää. Mukana oli noin kolmekymmentä jäsentä hallituksen aktiivien lisäksi.

Päivä alkoi kodassa paistettujen makkaroiden ja nokipannukahvin nautiskelulla. Kalojen savustajakin oli löytänyt paikalle – tosin hänen kalansa olivat jo valmiina kaupan kautta saatuja. Sisällä päärakennuksessa kerrottiin osanottajille Iso-Ruuhijärven kalastusmahdollisuuksista, kalastusluvista ja kalalajeista.

Kirjolohen lisäksi alueelta voi saada saaliiksi haukea, ahventa, kuhaa ja siikaa. Kalastuksessakin on omat niksinsä, ei riitä, että heittää koukun veteen vaan ensin pitää selvittää kuun kierrot ja vuorokauden ajankohdat, tuulet ja muut kalaniksit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajankohtaisia asioita eläkeläisten eduista ja kaupungin kuulumisista valaistiin. Yhdistyksen vakiosoittajat ilahduttivat reippailla sävelillä. Munkkeja riitti syödä asti kahvin kera. Lopussa kuultiin aprillipäivään sopiva kalajuttu.

Reipas kävelyretki järven jäällä sai kaikille punaiset posket ja reippaan mielen. Järvellä oli useita pilkkijöitä ja heiltä kuultiin tavanomainen kalajuttu: oli iso kala tulossa mutta siima katkesi! Kodan tunnelmissa suunniteltiin jo seuraavaa lähiretkeä: onkimista kesän alkupuolella Iso-Ruuhijärvellä. Paikka on upea ulkoilu- ja virkistyskalastuskeskus lähellä kaupunkia ja sopiva päiväretken kohde.

Yhdistys piti maaliskuussa kevätkokouksensa ja käsitteli sääntöjen mukaiset asiat. Pienkerhot kokoontuvat kevään aikana rajoitetusti, maanantaikerhot odottavat koronan hiipumista. Kesän ajan suunnitelmista tiedotetaan myöhemmin.

Kirjoittaja on Eläkeliiton Kajaanin yhdistys ry:n sihteeri.

Reipasta menoa naurussa suin.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä