Mielipiteet

Mielipide: Heikko-osaiset lastuna laineilla

Talvi tulee. Energian hinta on kaikilla sektoreilla huippuhinnoissaan.

Vihreän siirtymän hinta, joka on maamme hallituksen poliittisten valintojen tulos yllättää ehkä heidät itsensäkin.

Turvetuotannon alasajo, riippuvuuden rakentaminen venäläisen hakkeen varaan ja liikennepolttoaineiden sekoitevelvoitteiden kestämätön lisäys tyhjentävät kassat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kivihiiltä korvataan tuontisähköllä ja ydinvoimahankkeet ovat jääneet tuulivoiman varjoon, eikä turvetuotannon alasajon energiavajetta ole kyetty korvaamaan millään.

Kotitaloudet ja yritykset saavat hallituksemme rakentaman kustannusrakenteen käsiinsä, sellaisena kun se on. Hinta on kallis. Köyhtyminen ja varattomuus tulee olemaan rumaa ja peruuttamatonta.

Tämä tapahtuu samaan aikaan, kuin sähköyhtiöt tahkoavat ennätysvoittoja.

Tilanteelle vähiten voivat kuitenkin he, joilla ei ole mahdollisuutta vähentää menoja tai lisätä tuloja. Eläkeläiset, työkyvyttömät, vammaiset. Pienituloiset, työttömät ja työttömyysuhan alla olevat. Kuka heistä huolehtii?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eläkeläisten suurin huoli on yksinäisyys. Yksinäisyys yhdessä kallistuvien kustannusten kanssa tuo myös vanhusväestölle kestämättömiä tilanteita. Onko heidät unohdettu ja jätetty oman onnensa nojaan?

Vuoden 2021 aikana oli ulosotossa 560 000 suomalaista. Hallituksen valintojen seurauksena ulosottojen määrä tulee lisääntymään ennätysmäisesti. Monen kansalaisen talous menetetään ilman heidän omaa syytänsä. Se on kansallinen onnettomuus, jonka vihervasemmistohallitus jättää kansalaisille itselleen.

Ikäänkuin heikko-osaisemme olisivat vain lastuja laineilla. Suunta on muutettava ja saatava Suomi nousuun oikeudenmukaisemmalla energiapolitiikalla ja heikko-osaisista huolehtimalla.

Mikko Polvinen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä