Koti-Kajaani

Mikko Niemistön tanssiteos Odd Meters etenee unimaailman epätyypillisissä tahtilajeissa

Koreografi ja esitystaiteilija Mikko Niemistön intensiivinen ja villi sooloteos Odd Meters on läkähdyttävä tanssi, joka poukkoilee rytmien väleissä ja pyrkii kokoamaan itseään unien, ruumiin ja ajan sirpaleista. Teos nojaa esityshetkellä läsnäoleviin rytmeihin, jotka limittyvät, riitelevät ja ravistelevat lihaa. Teos vierailee Routa Companyssa tänä perjantaina. Esityksen kantaesitys oli viime syyskuussa Zodiak Stagella Helsingissä.

Niemistön Odd Meters perustuu hänen Ruotsin Uddevallassa, Bjällansåsin farmilla kesällä 2018 näkemiinsä uniin: residenssipaikan kerrostuneisuus, jossa limittyivät luonnon syklit, tanssiminen ja 4G-yhteys nykyajan uutisvirtaan ja viihteeseen, tihkui osaksi hänen öistä todellisuuttaan.

"Olen viime aikoina työskennellyt paljon unien pohjalta, jotka ovat minulle eräänlainen vaihtoehtoinen taajuus esimerkiksi arkitodellisuuden, digitaalisen maailman tai yhteiskunnallisen keskustelun rinnalla. Uniin suodattuu paljon informaatiota paitsi senhetkisestä henkilökohtaisesta kokemuksesta, myös yhteiskunnallisista muutoksista ja kulutetusta viihteestä", Niemistö pohtii ja lisää, että kehollisesta näkökulmasta katsottuna unet kiinnostavat häntä, sillä niitä on mahdoton saavuttaa täysin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Kaikki niiden pohjalta tehty työskentely valveilla on käännöstyötä, kuin sotkuisten signaalien tulkitsemista ulkoavaruudesta."