Paikallisuutiset

Näin kunnat jakavat kasvomaskeja Kainuussa – Ilmaiset maskit on tarkoitettu vähävaraisten kuntalaisten suojaksi

Kainuussa tuli voimaan kasvomaskisuositus perjantaina 28. elokuuta.

Lähtökohtaisesti maskien hankkiminen on asukkaiden omalla vastuulla, mutta kuntien tulee huolehtia, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi.

Kuhmossa kaupunki jakaa kansalaismaskeja. Maskijakelu alkoi perjantaina, ja jatkuu lauantaina 29.8. Kuhmon kaupungintalon infossa osoitteessa Kainuuntie 82 kello 9–11.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Kainuun muut kunnat ovat kertoneet Kainuun Sanomille olevansa valmiita aloittamaan kasvomaskien jakamisen.

Kuntien kommentteja maskitilanteesta kysyttiin torstaina, jolloin Kuhmon tartuntoja ei ollut vielä todettu. Silloin osa kunnista kertoi aloittavansa maskijaon lähiviikkoina, vaikka maskisuositusta ei tulisikaan.

Nyt muuttunut tilanne on pakottanut kunnat kiirehtimään aikataulujaan.

Esimerkiksi Sotkamo ja Puolanka aloittavat maskien jakamisen lauantaina. Kajaani ja Paltamo puolestaan ovat ilmoittaneet maskien jakamisen alkavan maanantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Useat kunnat olivat jo ennen kasvomaskisuositusta tilanneet uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja jaettaviksi.

Suurimmalla osalla tilaukset eivät kuitenkaan ole vielä saapuneet. Maskijako alkanee pääasiassa kertakäyttömaskeilla, joita kunnilla on jo varastossa.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari muistuttaa, että ilmaiset maskit on tarkoitettu vähävaraisten kuntalaisten suojaksi.

– Joka tulee toimeen ja hiukankaan varallisuutta on, niin ostakoon omansa. Niitä ei missään nimessä ole varattu siten että kaikille riittäisi, vaan kuten pääministeri totesi, lähtöolettama on, että kukin maksaa maskinsa itse, ja vain kaikkein vähävaraisimpia tässä tuetaan, pandemiapäällikkö toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mistä ja milloin?

Näin kunnat jakavat kasvomaskeja

Sotkamon kunta jakaa kasvomaskeja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville lauantaina 29.8.2020 kello 12–15 ja sunnuntaina 30.8.2020 kello 12–15 Sotkamon kunnan virastotalolla. Maskijako jatkuu ensi viikolla virastotalon aukioloaikana. Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion huoltajille tiedotetaan kasvomaskien jaosta Wilman kautta.

Puolangan kunta aloittaa maskijakelun vähävaraisille lauantaina 29.8.2020 kello 10–13 terveyskeskuksen sosiaalitoimiston tiloissa. Maskijakelu jatkuu maanantaina 31.8. kello 10–13. Jatkosta kunta tiedottaa myöhemmin.

Kajaanin kaupunki käynnistää kasvomaskien jakelun vähävaraisille asukkaille maanantaina 31.8.2020. Vähävaraiset kajaanilaiset saavat maksutta kankaisia kasvomaskeja 5 kappaletta. Maskeja jaetaan kaupungintalon infossa (ma–pe kello 9–11), kaupunginkirjastolla (ma–pe kello 17–19), Otanmäen kirjastolla (ma–to kello 12–15), Kajaanin työttömien yhdistyksen Ruokala Eineksessä (ma–to kello 10–18 ja pe kello 10–12) sekä vesiliikuntakeskus Kaukavedessä (ma–pe kello 9–12).

Paltamon kunta aloittaa maskijaon Paltamon pääkirjastolla (ma 31.8. kello 10–13 ja ti–pe kello 13–15) ja Kontiomäen kirjastolla (ti 1.9. kello 10–12 ja to 3.9. kello 14–16).

Kunnat voivat jakaa joko kertakäyttöisiä maskeja tai pestäviä ja uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä