Viihde

Päivän leffapoiminnat: Raiskaus vaikuttaa moniin – kotimaisessa draamassa raiskaustapausta puidaan miesten näkökulmasta

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Lain ulkopuolella

★★★★ Ville Mäkelän draamassa raiskaustapausta puidaan pitkälti miesten näkökulmasta. Nykyisin semmoinen tuntuu väistelyltä ja eilispäiväiseltä. Tunnekuohua katsotaan kuitenkin tarkalla silmällä. Pirjo Luoma-Aho on nainen, jonka Antti Litjan esittämä mies raiskaa. Taneli Mäkelä ja Kari Heiskanen ovat aviomies ja veli, jotka häilyvät paniikkitunnelmissa. Vihan ja hätäratkaisujen kuvauksena elokuva on säilyttänyt iskunsa. (Suomi 1987)

Yle Teema & Fem klo 21.55

The World’s End

★★★ Vieläkin miehisempää ovat meno Edgar Wrightin yllätysten komediassa. Keski-ikäiset ukot päättävät vihdoin toteuttaa sen 12 tuopin ja yhtä monen pubin kierroksen, joka teininä 1990-luvulla jäi kesken. Sitten sattuu käänne, jonka jälkeen käydäänkin muilla kierroksilla. Tarinanlanka on ohut, mutta sitä tulkitsevat brittidraaman ja -komedian kokeneet kasvot Simon Pegg , Nick Frost , Martin Freeman ja Eddie Marsan . (Britannia 2013)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

TV5 klo 21.00

Sekaisin Marista

★★★★ Komedioissa otettiin ronskimpi vaihde 1990-luvun jälkipuoliskolla, mutta Bobby ja Peter Farrelly keksivät fiksuina ohjaajina liittää mukaan vilpittömän romantiikan. Ben Stiller on niiden ääripäiden mies Ted, jonka nuoruudenihastus Cameron Diazin esittämään ihanaan Maryyn koki sanalla sanoen kirvelevän takaiskun. Nolot tilanteet eivät hellitä aikuisiälläkään, kun Ted pestaa yksityisetsivän ( Matt Dillon ) löytämään Maryn. (USA 1998)

Sub klo 21.00

Raiskatun naisen aviomies (Taneli Mäkelä) ja veli (Kari Heiskanen) häilyvät paniikkitunnelmissa kotimaisessa draamassa.