Koti-Kajaani

SeniorSurf-tapahtuma kannustaa digioppimiseen – Esko Valtaoja puhuu tylsyyttä ja toivottomuutta vastaan

Esko Valtaoja ja Pirkko Lahti puhuvat SeniorSurf-verkkotapahtumassa.

Yhteiskunnan digimurros puhuttaa, ilahduttaa ja myös huolettaa. Korona-ajan digiloikkaa on tehty, kaikki omanlaisin askelin. Mitä nyt, entä tulevaisuudessa? Näitä aiheita, ja paljon muuta, kuullaan kaikille avoimessa SeniorSurf-verkkotapahtumassa ensi maanantaina.

Tilaisuudessa puhuu Turun yliopiston emeritusprofessori Esko Valtaoja , joka on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon kansantajuinen julistaja. Tulevaisuuden haasteet ja tulevaisuuden näkymät ovat yksi Valtaojan rohkaisevien luentojen perusta. Valtaoja kertoo puhuvansa tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsyyttä vastaan. Valtaoja kertoo digimaailman hyödyistä, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja hurjista visioista.

Tilaisuuden toinen tähtipuhuja on psykologi, psykoterapeutti, filosofian lisensiaatti Pirkko Lahti , joka oli Suomen Mielenterveysseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja. Nykyisin Lahti esittäytyy mielellään myös digimummona.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lahti puhuu paljon omista digikokemuksistaan, aina siitä alkaen kun hän digimummoutensa alkutaipaleella marssi "audiokauppaan". Digimatkallaan hän kokee oppineensa paljon vaikka on edelleen opin tiellä. Lahden puheenvuorossa välittyy kunnioitus jatkuvaan oppimiseen, jonka pariin hän kannustaa kaikkia.

Tilaisuuden järjestää Dipakka-hanke, jota Opetushallitus rahoittaa. Hanketta ja tilaisuutta koordinoi Kaukametsän opisto ja Tornion kansalaisopisto.

SeniorSurf ma 24.5. klo 10–13. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautumiset puh. 044 7100214 , kaukametsa.opisto@kajaani.fi tai Kaukametsän verkkosivuilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä