Paikallisuutiset

Telian mobiiliverkon päivitys voi vaikuttaa Kainuun hyvinvointialueen puhelinyhteyksiin – Telian kanssa selvitetty aiempia ongelmia

Telian mobiiliverkon päivitys voi vaikuttaa Kainuun hyvinvointialueen puhelinyhteyksiin torstain ja perjantain välisenä yönä (23.2. klo 23 ja 24.2. klo 05 välisenä aikana).

Mikäli päivystysapunumero 116 117 ei vastaa tai takaisinsoittoa ei kuulu, hyvinvointialue pyytää soittamaan myöhemmin uudestaan. Henkeä ja terveyttä uhkaavassa hätätilanteessa tulee soittaa hätäkeskukseen 112.

Telian kanssa selvitetty aiempia ongelmia

Kainuun keskussairaalan puhelinjärjestelmässä ja päivystysapunumerossa 116 117 on ollut alkuvuoden aikana useita vikatilanteita. Hyvinvointialue kertoo selvittäneensä tilannetta yhdessä palveluntuottaja Telian kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Järjestelmässä esiintyneiden vikatilanteiden lisäksi edelleen selvitetään päivystysapunumeron 116 117 ominaisuuksiin liittyvää paikannukseen perustuvaa puhelunohjausta.

Päivystysapuun Suomesta soitettaessa puhelu ohjautuu normaalisti puhelimen sijainnin perusteella kyseisen alueen päivystykseen eli Kainuun alueelta puheluihin vastataan Kainuun keskussairaalassa.

Mikäli jostain syystä järjestelmä ei vastaa tai ei pysty varmentamaan puhelun sijaintia, puhelut voivat ohjautua HUS:n päivystysapuun. Varamenettelyn toimivuutta seurataan ja tarvittaessa tehdään jatkotoimia operaattorin kanssa.

OLKA-pisteeseen pääsee F-sisäänkäynnin kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä