Paikallisuutiset

THL haluaa terveysperusteista verotusta.

THL haluaa karkit ja rasvat verolle

Lihavuuden yleistyminen lisää THL:n mukaan merkittävästi terveysmenoja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tukee terveydelle haitallisten elintarvikkeiden verotuksen kiristämistä. THL kannattaa terveysperusteista verotusta elintarvikkeiden sisältämän sokeri-, suola- ja rasvapitoisuuden mukaan.

Muutos olisi THL:n mukaan jatkoa jo päätetylle virvoitusjuomien verotuksen uudistukselle.

THL:n pääjohtajan Mika Salmisen mukaan terveysperusteisesta verotuksesta on puhuttu pitkään ja nyt on aika käynnistää työ veron käyttöön ottamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nykyisen EU-asetuksen mukaan terveysperusteinen verotus on mahdollista toteuttaa, koska meillä on tarkka tieto elintarvikkeiden koostumuksesta pakollisten pakkausmerkintöjen vuoksi, Salminen sanoo THL:n tiedotteessa.

Ravitsemuksella on THL:n mukaan merkittävä rooli kansansairauksien ehkäisyssä. Vaikka suomalaisten ravitsemustottumukset ovat parantuneet viime vuosikymmeninä, ihmiset saavat ruokavaliostaan edelleen terveyden kannalta liikaa sokeria, suolaa ja kovaa rasvaa.

Lihavuuden yleistyminen lisää THL:n mukaan merkittävästi terveysmenoja. Suomessa naisista 30 prosentilla ja miehistä 27 prosentilla on lihavuutta.

– Ruokaympäristömme kaipaa remonttia, ja siihen tarvitaan erilaisia yhteiskunnallisia toimia, kuten terveysperusteista verotusta, Salminen sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä