Viihde

Tuska sysii surua loitommalle – Krista Kosonen on tuikea domina

Koirat eivät käytä housuja

TV1 klo 22.15

**** Kellään suomalaisella ohjaajalla ei ole niin tiivistä otetta uniin kuin J-P Valkeapäällä . Ne värisivät He ovat paenneet (2014) -elokuvan teinidraamassa, ja ne kuiskivat myös tässä tuskien tarinassa.

Pekka Strang on kirurgi Juha, joka ei ole päässyt yli vaimonsa hukkumiskuolemasta. Hän törmää dominaan, jonka tukahduttavassa käsittelyssä hän pystyy vapautumaan surusta edes hetkeksi.

Mona on tuikea näky tiukoissa mustissa nahkakamppeissaan, mutta Krista Kosonen onnistuu väläyttämään, että naisella ovat omatkin tuskat pelissä. Valkeapään elokuvassa on useamman sortin kipeyttä, mutta varsinainen sadomasokismi asettuu osaksi joidenkin ihmisten elämää. Sen sijaan Juhan suhde teini-ikäiseen tyttäreensä ( Ilona Huhta ) jää kunnon käsittelyä vaille. Ensiesitys. (Suomi 2019)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

The Assassin’s Code

Sub klo 21.00

** Kotimaassaan Ruotsissa Peter Stormare kelpasi esittämään Jan Guilloun kirjojen sankariagentti Hamiltonia, mutta muu maailma on tarjonnut konnarooleja. Sellainen on tämänkin haalean jännärin palkkamurhaaja, jota kyttä Justin Chatwinin pitää varoa. Ensiesitys. (USA 2018)

Komisario Palmun erehdys

Yle Teema & Fem klo 12.30

***** Uutta elokuvavuotta ei voi paljon tyylikkäämmin aloittaa kuin kolmella Komisario Palmu -elokuvalla. Kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksikin äänestetty Mika Waltari -sovitus kutkuttelee herkullisilla tyypeillään ja ikimuistoisilla kohtauksillaan. Joel Rinteen , Matti Raninin ja Leo Jokelan poliisikolmikko selvittelee rikkaan bilettäjän ( Jussi Jurkka ) murhaa Helsingin Eiran hienostokortteleissa. Onneksi myös kivaa ehditään pitää, ja Jokela saa laulaa Kämpin ravintolassa. Melkein yhtä onnistunut Kaasua, komisario Palmu (1961) ja räväkästi huipentuva Tähdet, komisario Palmu (1962) täydentävät nostalgisen trion. (Suomi 1960)

kriitikko

Pekka Eronen

Lääkärin elämä mullistuu, kun hän sattumalta tutustuu domina Monaan, jonka alistavassa käsittelyssä pystyy vapautumaan edes hetkeksi. Monaa esittää Krista Kosonen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä