Paikallisuutiset

Tietoisku liikunnan positiivisista vaikutuksista keräsi kuulijoita. Kuva: Matias Ronkainen

Yhdessä: Liikunnan ilo ja riemu näkyivät Kunnon kevätpäivässä

Kainuun Liikunta järjesti perinteisen Kunnon Kevätpäivä -tapahtuman Vuokatissa 25. toukokuuta. Kyseessä on ikäihmisten aktiivinen ja liikunnallinen päivä, joka järjestetään joka kevät ja jota ovat toteuttamassa Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijat. Paikka vaihtelee vuosittain, ja ensi vuonna tapahtuma järjestetään Suomussalmella.

Terveellinen lounas kuuluu olennaisena osana tapahtumapäivään. Kuva: Matias Ronkainen

Ikäihmisten hyvinvointia tukevat monet asiat, kuten aktiivisuus, hyvä terveys ja toimintakyky. Myös perhe, läheiset ja ystävät ovat tärkeässä roolissa ikäihmisen arjessa. Nämä tekijät yhdistivät myös ikäihmisiä, jotka saapuivat Kainuun kunnista viettämään aktiivista päivää Vuokatti Areenalle. Oli ilahduttavaa huomata, kuinka sankoin joukoin ikäihmiset olivatkin lähteneet liikkeelle, osallistujia oli lähemmäs 200.

Liikunta lisää hyvinvointia

Säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen vaikuttavat sekä fyysiseen että psyykkiseen terveyteen myönteisesti. Ikäihmisten liikuntasuosituksissa korostetaan lihasvoiman ja tasapainon merkitystä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lihasvoimaa kehittävät harjoitteet edistävät ikäihmisten toimintakykyä arkisissa askareissa. Hyvän tasapainon myötä liikkuminen on turvallista, ja kaatumisriski vähenee. Jo pienikin liikunnan lisäys edistää ikäihmisen terveyttä, ja tänä päivänä löytyykin paljon erilaisia liikuntamuotoja, joista varmasti jokainen löytää mieleisensä harrastuksen. Kunnon Kevätpäivä tarjosikin monipuolisesti eri aktiviteetteja, joista jokainen sai valita tekemistä mielensä mukaan.

Kunnon Kevätpäivässä oli tarjolla padelia, suunnistusta, liikuntabingoa, sauvakävelyä, kehonhuoltoa, pallopelejä, tasapainorasteja ja vesijumppaa. Tämän hetken buumin mukaan padel osoittautui myös ikäihmisten keskuudessa hitiksi. Sade ei haitannut ulkolajeihin osallistujia, ja sisällä sekä uimahallin puolella jumppailtiin hymyissä suin. Päivän kruunasi tietenkin tanssit.

Terveellinen lounas kuuluu olennaisena osana tapahtumapäivään. Kuva: Matias Ronkainen

Opiskelijoiden ja Kainuun Liikunnan yhteistyö

Opiskelijoiden yhteistyö Kainuun Liikunnan kanssa sujui hyvin. Vastaavia yhteistöitä voisi olla enemmänkin liikunnanohjaajakoulutuksen aikana, sillä tekemällä oppii parhaiten.

Yhteistöiden kautta opiskelijat saisivat arvokasta työkokemusta käytännön kentältä, ja vastaavasti toinen osapuoli voi saada uusia näkökulmia tapahtumien toteuttamiseen ja palveluiden kehittämiseen. Kunnon Kevätpäivän suunnittelussa opiskelijoilla oli lähes vapaat kädet ja jatkuvasti saatavilla Kainuun Liikunnan tuki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarkkuuspelit vaativat keskittymistä. Kuva: Matias Ronkainen

Mutkatonta yhteistyötä

Työelämäyhteistyö sujui tapahtumassa mutkattomasti ja opiskelijat saivat arvokasta kokemusta niin tapahtuman järjestämisestä kuin liikunnanohjaamisestakin. Tämänkaltaiset tapahtumat mahdollistavat uudenlaisia oppimiskokemuksia aidoissa tilanteissa ja tapahtumassa saadut kokemukset kantavat opinnoista aina työelämään saakka.

Padel oli monille osallistujille uusi tuttavuus. Kuva: Matias Ronkainen

Tapahtumapäivän vastuutehtäviin lukeutui aina liikuntabingon ja Padelin ohjausta kuin kahvituokion ja tanssien järjestelyäkin. Tapahtuman järjestäminen vaati paljon ennakkotyötä ja tämä työn määrä konkretisoituu vasta tapahtuman edetessä. Onnistunut lopputulos jättää pysyviä muistijälkiä ja hyviä muistoja, joihin on mukava palata opiskelujen jälkeenkin.

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Kaverin kanssa on helppo uppoutua tanssin pyörteisiin. Kuva: Mira Tihinen

Kirjoittajat Mira Tihinen, Kati Vanttaja, Anni Kakkinen ja Noora Sarkkinen ovat Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuva 5: Kuvaaja: Matias Ronkainen, kuvateksti: Padel oli monille osallistujille uusi tuttavuus

Kuva 6 ja 7: Kuvaaja: Mira Tihinen, kuvateksti: Kaverin kanssa on helppo uppoutua tanssin pyörteisiin

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä