Kotimaa

Yrittäjäjärjestön kysely: Yksityiset terveysyritykset halutaan mukaan koronarokottajiksi

Vahvimmin yksityisten yritysten mukaan ottamista rokotuksiin vaativat kyselyn mukaan yli 45-vuotiaat.

Peräti 68 prosenttia työelämässä olevista haluaa, että myös yksityiset terveysyritykset otetaan mukaan antamaan koronarokotuksia. Tieto käy ilmi Suomen yrittäjien tilaamasta gallupista, jossa oli 1061 vastaajaa.

– Pandemiasta pitää päästä eroon, ja valtion on hoidettava rokotukset käyttäen kaikkia mahdollisia resursseja, kommentoi tiedotteessa Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Hänen mukaansa tavoitteeseen pääseminen edellyttää rokotteiden riittävää saatavuutta ja erittäin hyvin organisoitua rokotustoimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotuspisteitä tarvitaan satoja, ja lisäksi pitää olla valmius käydä rokottamassa esimerkiksi palvelutaloissa ja työpaikoilla. Työterveyshuollon piirissä on noin 1,8 miljoonaa suomalaista.

– Tiedot rokotusvauhdista ovat hähmäisiä ja selkeä kokonaiskuva puuttuu. Esimerkiksi kaikkia THL:n luokituksen mukaisia kiireellisiä ryhmiä ei ole rokotettu, Kujala arvioi.

Vahvimmin yksityisten yritysten mukaan ottamista rokotuksiin vaativat yli 45-vuotiaat. Vastaajista 15 prosenttia vastusti yksityisten toimijoiden mukaanottoa rokotuksiin.

– Tuntuu, ettei yksityistä osata tai haluta käyttää. Olisi oikeudenmukaista ja tarkoituksenmukaista, että kaikki toimijat ovat mukana ja korvausperusteet ovat samanlaisia, Kujala pohtii.

Koronarokotteiden tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa. Arkistokuva koronatestauksesta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä