Ihmiset

4H-koulutusten kautta töihin

Järjestön paikallisista koulutuksista saa valmiuksia työllistymiseen ja 4H-yrittäjyyteen.

Yhdessä

4H-akatemian koulutuksissa nuori kartuttaa taitojaan tulevia työtehtäviä varten. Koulutukset antavat tietoa työelämästä ja opettavat käytännön taitoja. Koulutuksen suorittanut nuori voi todistaa osaamisensa osaamismerkin, opintopisteiden tai muun todistuksen kautta.

Suurin osa 4H-akatemian koulutuksista on paikallisten 4H-yhdistysten järjestämiä. 4H-yhdistykset järjestävät koulutuksia myös yhdessä oppilaitosten kanssa. Esimerkiksi Ajokortti työelämään -koulutukset järjestetään yhteistyössä koulujen kanssa. Osa 4H-akatemian koulutuksista on myös verkkokoulutuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4H-työelämäkoulutuksissa oppii erilaisia työtehtävissä tarvittavia tietoja ja taitoja ja tutustuu työelämän pelisääntöihin. Tuhannet nuoret saavat vuosittain töitä 4H-yhdistysten kautta ja 4H-yrittäjinä. Tutustu koulutuksiin tarkemmin 4H-akatemian verkkosivuilla (4h-akatemia.fi) tai kysy lähimmästä 4H-yhdistyksestäsi, mitä työelämäkoulutuksia paikkakunnallasi järjestetään.

4H toteuttaa koulutuksissa työ- ja yrittäjyyskasvatustaan, mikä tarkoittaa muun muassa tekemällä oppimista aidoissa tilanteissa. Alan asiantuntijat ovat osallistuneet koulutusmateriaalien tekemiseen. 4H-työelämäkoulutusten lisäksi 4H-yhdistykset järjestävät muita koulutuksia, kuten kädentaitokoulutuksia.

Koulutuksista saa valmiuksia työllistymiseen ja 4H-yrittäjyyteen. Nuori voi työllistyä esimerkiksi 4H-yhdistykseen tai yhdistyksen kautta, jolloin yhdistys välittää hänet ulkoiluttamaan asiakkaan koiraa, leikkaamaan nurmikkoa, siivoamaan asiakkaan kotia tai tekemään muita töitä.

Asiakkaita voivat olla yksityishenkilöt, yritykset ja kunnat, ja palkan maksaa 4H-yhdistys. 4H-yrittäjä taas toteuttaa omaa liikeideaansa ja huolehtii itse yrityksensä toiminnasta, muun muassa laskuttaa asiakasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdessä-palsta on tuotettu 4H Kainuun, Kainuun Liikunnan, Kainuun Nuotan, MLL:n ja Kainuun Sanomien yhteistyönä. Palstalla kerrotaan alueellisesta järjestötyöstä ja sen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Mikä

Työelämäkoulutus

4H-työelämäkoulutuksia ovat:

4H-taimikonhoitaja

4H-tapahtumatuottajavalmennus

4H-yrityskoulutus

Ajokortti työelämään -koulutus

Hei hulinaa -koulutus

Osaava kerhonohjaaja -koulutus

Työt alkavat -koulutus

Helppi-koulutukset, esimerkiksi siivous- ja nurmikonleikkuukoulutukset

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä