Viihde

Adèle Hugo riutuu rakkaudessaan – mutta torstain tv-tarjonnassa viisi tähteä vie Million Dollar Baby

Adelen tarina

Yle Teema & Fem klo 21.00

*** Francois Truffaut kuului uuden aallon sukupolveen, joka tahtoi uudistaa ranskalaista elokuvaa. Se ei estänyt häntä olemasta myös romantikko, joka tahtoi kertoa tunteista: salatuista, hellistä ja musertavista. Tosipohjaisessa Adelen tarinassa on kyse jälkimmäisistä. Nuori Isabelle Adjani esittää läpimurtoroolissaan kirjailija Victor Hugon tytärtä Adèlea , jota rakkaus kiskoo valtamerten taakse.

Ikävä kyllä se on vailla vastakaikua, ja Adjanin heittäytymisestä huolimatta elokuvasta kehittyy pohjimmiltaan vanhoillinen riutumiskuvaus. Koleaa upseeria esittää kulttileffa Withnail & I :n ohjaaja Bruce Robinson . (Ranska 1975)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Live by Night

Sub klo 21.00

*** Joe Coughlin on poliisin poika, josta kohtalo ja kieltolaki tekevät gangsterin. Dennis Lehanen romaanin keskushahmossa riittää ristiriitoja, ja niitä Ben Affleck onnistuu nostamaan pintaan näyttelijänä ja varsinkin ohjaajana. Ikävä kyllä hänen käsikirjoituksensa ei ole samalla tasolla. Naisasioiden, rasismin, viinanhuurujen ja vankiloiden putkessa olisi keskittämisen varaa. Vähän kaikkea on vähän liikaa. (USA 2016)

Million Dollar Baby

TV2 klo 22.00

***** Kolmekymppinen Hilary Swank voitti Clint Eastwoodin nyrkkeilydraaman pääroolista jo toisen Oscarinsa. Ja kun elokuvaa katsoo, se ei tunnu vieläkään liioittelulta. Ansaitut pystit tulivat myös ohjauksesta, parhaasta elokuvasta ja miessivuosasta ( Morgan Freeman ). Eastwood esittää itse Frankieta, vanhaa kehäkettua, jonka salilla tarjoilija Maggie alkaa roikkua riesaksi asti. Sitkeys palkitaan, ja sitä samaa Frankien nuori suojatti alkaa esittää myös otteluissa. Matsit ovat kuitenkin vain toinen puoli taistelijan tarinaa. Swank tsemppaa roolissaan riipaisevasti, ja Eastwoodin vähäeleinen kerronta hoitaa lopun: osuu ja uppoaa. (USA 2014)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pekka Eronen

kriitikko

Adèlen tarina on surullisen kaunis, synkän romanttinen kertomus hullusta rakkaudesta, joka vie kirjailija Victor Hugon tyttären maailman ääriin vastakaiuttoman rakkauden perässä.