Mielipiteet

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Mitä jos kumipyörät ei pyöri

Aluevaalit tulevat ja menevät. Lupaan tehdä parhaani niillä resursseilla, jotka ovat olemassa, vastuullisesti, jos tulen valituksi. Äänestäjät päättävät.

Valtion rahoitus on suurin ratkaiseva tekijä, mitä vaalien jälkeen. Hyvinvointiimme vaikuttavat muutkin arkielämän toiminnot, jotka vaativat korjausta.

Tankkausaseman polttoainehinnat hohtavat keltaisena, aamun kipakan pakkasen huurruttaman auton ikkunan läpi. Siis 1,894 tai 1,900 tai tasan 2 euroa! Nämä ovat vaaran enteitä, madon lukuja. Keskustelin kuljetusyrittäjien kanssa noista lukemista. Yrittäjä, joka oli toiminut yli 40 vuotta kuljetusalan yrittäjänä, mietti ja sanoi: nyt liikutaan sen verran liukkaalla jäällä, että sadat kuljetusalan yrittäjät harkitsevat laittavansa pillit pussiin, taloudellisista syistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän lisäsi toisen vaihtoehdon; nämä polttoainekulut ovat nousseet vuodesta 2020, noin 40 prosenttia heidän yrityksessään.

Mitä se merkitsee? Nämä kulut tulevat lähiaikoina välillisesti kaikkiin kaupan hyllyillä tarjolla oleviin tuotteisiin. Mitä, jos se kauraryyni paketti, jota kaikilla on ollut tähän asti varaa syödä, maksaa huomenna 25 euroa, maitolitra 3,80, leipä 9 euroa, puhumattakaan kahvista, joka nyt jo maksaa mansikoita.

Kuljetusyrittäjä mainitsi vielä sen kolmannen vaihtoehdon, jos ei Suomen hallitus ymmärrä tätä yrittäjien alas ampumista, kokeillaan miten käy, jos kumipyörät lakkaavat pyörimästä? Viikko työn seisausta riittää talvella. Silloin on edessä nälkä ja kylmä. Ei kulje polttoaineet, hake, elintarvikkeet, lääkkeet, vessapaperit, ei mikään. Kauppojen hyllyt varmasti tyhjenevät. Onko meidän huoltovarmuus kunnossa?

Turpeen alasajo antoi turpiin monelle menestyvälle yrittäjälle, myös kuljetusalan ammattilaisille. Roima polttoaineiden veronkorotus lisää tuskaa. Pakkanen paukkuu nurkissa ja lunta on joka puolella Suomea.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ilmastonmuutos, se tulee, aivan varmasti, hankkii pieni Suomi sitten sähköautoja, hybridimenopelejä tai lopettaa hengittämisen.

Maksetaanko me promilleista, ilmastonmuutos myytistä. Kaikki eivät pysty lehdissä vertailemaan; Tauno tankkaa biodieseliä, Pekka lataa sähköä. Jos Lyylillä ei ole varaa kumpaankaan. Silloin käy pöläkkä; autovero kalliimpi, kalliimpaa polttoainetta.

Vähävaraista lyödään. Onko varaa edes lääkkeisiin. Männyn rungostako biodieseliä Kainuussa tankataan? Millä ostetaan hybridi rekat, sähköautot, jos polttoainekulut vievät kansalaisilta ja yrittäjiltä yhä suurimman osan tuloista? Sisukas kansa taipuu, toivottavasti ei katkea.

Joku Kainuun kansanedustaja sooloilee ammattidiesel hömpällään ja itse ollut päättämässä näistä veroista! Me tavan kansalaiset tarvitsemme myös työmatkalla autoa ja sitä polttoainetta. On ajettava iäkkään vanhuksen luo, jonne ei julkisia kulje.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saarikko ja Harakka lupasivat syksyllä, ettei hinnankorotuksia tule syksyn aikana! Joko itse olen dementikko tai ministerit ovat puhuneet lööperiä!

Onko Suomen huoltovarmuus taattu. Olen varma, että siellä on hyvin paljon langan ohuita heikkoja lenkkejä.

Eila Aavakare

aluevaaliehdokas (ps.)

Kajaanin kaupunginvaltuuston pj.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä