Mielipiteet

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Yhteistyö tekee hyvää

Hyvinvointialueen vaalit lähestyvät. Ehdokkaita on paljon ja ehdokkailla on paljon mielipiteitä ja ajatuksia, miten asioita pitäisi hoitaa. Lupauksia annetaan, miten asiat laitetaan kuntoon ja talous kohdilleen. On hyvä, että ehdokkailla on vahva näkemys asioiden tärkeydestä.

Olen istunut keskeisillä paikoilla soten hallituksen pöydän äärellä viimeiset yhdeksän vuotta ja se aika on antanut kokemusta ja näkemystä, mikä on mahdollista ja miten. Tässä pari mietettä asioista.

Kainuussa ei tulevan hyvinvointialueen haasteita eikä ongelmia pysty kukaan valtuutettu eikä edes puoluekaan yksin ratkomaan. Siihen tarvitaan yhteistä ymmärrystä asioista. Siksi valtuutetuksi valittavan yksi tärkeä ominaisuus on mielestäni kyky rakentaa ja tehdä yhteistyötä. Täytyy miettiä, onko tärkeää, että asiat menevät eteenpäin ja pystyy vaikuttamaan niihin vai riittäkö eriävä mielipide pöytäkirjassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asioihin vaikuttaminen edellyttää kyllä työtä ja selvittelyä ennen kokouksia. Soten hallituksen kokoukset kestävät 5-8 tuntiin. Tuskin hyvinvointialueen päättävät elimet vähemmällä pääsevät. Töitä on siis tiedossa valituille.

On puhuttu ja pelättykin, että hyvinvointialueen päättäjistä tulee oman kuntansa edun ajajia kuten on soten kohdalla viime aikoina ollut oireita. Mielestäni rahoituksen muutos aiheuttaa sen, ettei tällainen ole enää mahdollista.

Nyt on voitu vedota siihen, että "meidän kunta maksaa niin paljon ja kyllä sillä rahalla pitää saada palveluja." Rahat tulevat valtiolta. On todella koko Kainuun itsenäisen hyvinvointialueen ja kainuulaisten palvelujen kannalta tärkeää, että rahat osataan käyttää koko Kainuun ja kainuulaisten hyvinvoinnin kannalta mahdollisimman vaikuttavasti. Se edellyttää, että palvelujen piirissä on koko Kainuu.

Kokemukseni on osoittanut, että hyvässä työyhteisössä on kaikenikäisiä ihmisiä. Samoin tällaista työyhteisöä tarvitaan myös päätöksenteossa. Tarvitaan erilaisia, eri ammatteja, eri ikäisiä edustavia, eri puolilta Kainuuta tulevia naisia ja miehiä ratkomaan Kainuun suuria haasteita ikääntymisestä, sairastavuudesta, työvoiman saannista ja taloudesta. Tarvitaan toivoa ja tulevaisuuden uskoa, tahtoa ja tekoja. Kainuulaiset ansaitsevat kaikkein parasta!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Raili Myllylä

Kainuun soten valtuuston pj.

aluevaaliehdokas (vas.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä