Paikallisuutiset

Autoilijat selvinneet Kainuussa hyvin lumipyrystä – iltaan mennessä vain kaksi ulosajoa, ei loukkaantuneita

Kainuulaisautoilijat selvisivät hyvin jopa 10 – 20 senttiä perjantain vastaisena yönä ja perjantaina päivällä tuoneesta lumisateesta. Kainuun pelastuslaitoksen tietoon tuli aamuyöstä yksi ulosajo Suomussalmella ja toinen Vuottolahdentiellä Kajaanissa aamukymmenen aikaan. Suomussalmen ulosajossa nopeus oli vähäinen, myöskään Vuiottolahden ulosajosta ei aiheutunut henkilölvahinkoja.

Lumisadealue on kerrytti lunta Kainuun maanteille. Varsinkin alemman hoitotason tiet olivat lumisia, mutta pääteillä ajourat alkoivat jo aamusta näkyä. Päivällä päätiet olivat likimain sulat. Iltaa kohden sää kuitenkin jähtyy ja painuu ennusteiden mukaan viimeistään puolenyön paikkeilla reilusti pakkasen puolelle, joten Kainuun pelastuslaitos perääkin autoilijoilta malttia liikenteessä. Käytännössä kaikissa autoissa on jo kesärenkaat alla, joten jäinen tie voi tuoda yllätyksiä. Ellei ole aivan pakko lähteä liikenteeseen aamuyöstä, kannattaa lähtöä lykätä aamuun, jolloin keli jo lämpenee.

Kajaanissa lunta tuli noin 10 senttiä, Kuhmossa likemmäs 20 senttimetriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuuta enemmän lunta on satanut Pohjois-Karjalaan, jossa lunta on satanut esimerkiksi Ilomantsin suunnalla 20 senttiä. Kainuussakin lunta satoi pitkälle iltapäivään.

Lauantaiksi Kainuuseen on luvassa jo kuivempaa sekä selvää plussakeliä. Ilmatieteen laitoksen mukaan ensi viikolla hätyytellään jo 20 asteen lämpötiloja.

Katso kelikamerasta liikennetilanne.

Viitostie Kontiomäellä kello 7.20 perjantaiaamuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viitostie Kontiomäellä kello 6 perjantaiaamuna.

Viitostie Kontiomäellä kello 7.20 perjantaiaamuna.
Viitostie Kontiomäellä kello 6 perjantaiaamuna.
Viitostie Kajaanista etelään Nuottijärven kohdalla on sohjoinen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä