Viihde

Dinosaurukset kaipaavat pelastajaa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Jurassic World: Kaatunut valtakunta

TV5 klo 21.00

★★★ Jurassic Park -uusintakierroksen jälkeen on vuorossa sarjan tuorein seikkailu. Jurassic Worldissa dinosaurukset jyräsivät teemapuistonsa lunastuskuntoon. J.A. Bayonan raikulihenkisessä jatkeessa samaiset liskot mellastavat vapaina, ja paikallinen tulivuori liittyy riemuun. Kylmien bisnestyyppien seassa Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard edustavat ihmiskunnan parempaa laitaa. Ensiesitys. (USA 2018)

Miesten välisiä keskusteluja

TV2 klo 14.30

★★★ Kyynisiä juoppokirjailijoita riitti 1970–80-lukujen suomalaisdraamoissa niin, että niille piti jakaa jonotusnumerot. Myös Jarmo Lampelan elokuva alkaa uhkaavan väsyneillä röhinöillä ja röyhtäilyillä, mutta se tekee ryhtiliikkeen kynäniekkansa keralla. Vaatiihan sitä jo ammattietiikkakin, kun aiheena ovat Kroatian sodan kohtalot ja kärsimykset. Luonnosmaisessa roolissa haahuilee ohjaajan luottonäyttelijä Juha Kukkonen . (Suomi 2013)

Mama

Kutonen klo 21.00

★★★ Halloween meni jo, mutta vielä voi katsoa yhden mörkötarinan. Kovia kokeneet orpotytöt saavat uuden kodin Jessica Chastainin ja Nikolaj Coster-Waldaun sukulaispariskunnalta, mutta lasten mukana taloon tulee jotain muutakin. Eikö metsämökki suostu luopumaan omistaan? Seuraavaksi argentiinalaisohjaaja Andres Muschietti saatteli lapsia kauhutunnelmiin Stephen King -filmatisoinnissa Se . (USA 2013)

Miten käy dinosaurusten, kun uinuva tulivuori alkaa näyttää elonmerkkejä?
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä