Kotimaa

Entinen politiikan supertähti saa etsiä uramahdollisuuksia – Pääministerin tehtävä kuluttaa kasvot ja horjuttaa jopa uskoa ihmisiin, rääkistä selvinneet kertovat

Sanna Marin ja Alexander Stubb ovat kumpikin oman aikansa huippupoliitikkoja, mutta pääministerikauden jälkeen arvostus tuntuu olleen suurinta maailmalla. Uuden työn haussa on ollut mutkia monella. Kysyimme kolmelta entiseltä pääministeriltä ja Sauli Niinistöstä uutta kirjaa tekevältä Risto Uimoselta, miksi entinen pääministeri on Suomessa kävelevä uraongelma.

Silloinen pääministeri Sanna Marin (sd.) ja nykyinen pääministeri Petteri Orpo (kok.) kuvattuna eduskuntavaalien valvojaisissa. Pääministerin tehtävä on Suomen kuluttavin poliittinen tehtävä. Marin on viime kuukaudet pitänyt matalaa profiilia. Kuva: Mauri Ratilainen

Pääministerin tehtävä on suomalaisen politiikan vaikutusvaltaisin paikka. Samalla se on paineinen ja tuulinen, ellei jopa hirmumyrskyinen.

Alexander Stubbin (kok.) tapauksessa pääministeritausta ei edes riitä varmistamaan oman puolueen presidenttiehdokkuutta.

Viime hallituskausia on kuvannut se, että

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä