Urheilu

Hakan pelaajapolku vei Japen ja Jonin HJK:n leirille

Pelaajapolku ja sen rakentaminen

Kajaanin Hakan pelaajapolun askelmat ovat vieneet Jasper Pikkuhookanan Joni Kivijärven

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian Kajaanin urheilukampuksen tarjoamat tukirakenteet ovat mahdollistaneet molempien nuorten urheilijoiden pääsyn lähemmäksi unelmiaan. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen, huippuvalmennus ja olosuhteet tukevat Kajaanin Hakassa pelaavaa, intohimoisesti jalkapalloon suhtautuvaa ja motivoituneesti harjoittelevaa nuorta. Pikkuhookana palkittiin kesällä lukuvuoden 2021–2022 Kajaanin urheilukampuksen akatemiaopiskelijaksi. Kajaanin Hakan strategiassa urheilutoiminnan kehittämisen lähtökohtana on luoda pelaajille sellainen kehityspolku, mikä vie heitä lähemmäs unelmiaan. Tämän onnistuminen vaatii ympärille kehitystä tukevat olosuhteet.

Pelaajat yllättivät valmentajan

Pikkuhookanan ja Kivijärven oli tarkoitus harjoitella joukkueen mukana vain kolme päivää, mutta heidän osaamisensa, asenteensa ja intohimonsa yllätti ja ilahdutti HJK Klubi04 päävalmentaja Miika Nuutisen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

HJK:n urheilu ja kehitysjohtaja Miika Takkulan

Nuutinen on ollut aiemmin Talenttivalmentajana ja nähnyt lukuisat eteläisen alueen 2003/2004 syntyneiden tähtitarha-, alue- ja maajoukkueleiritykset.

Suomen palloliiton pohjoisen alueen alueparlamentin puheenjohtaja Jarmo Anttonen pitää hyvänä kehityksenä sitä, että pohjoisen alueelta löytyy kiinnostavia pelaajia myös Rovaniemen ja Oulun ulkopuolelta, ja heitä alkaa osua suurseurojenkin silmiin. Siihen on satsattu ja Kajaanin urheilukampuksen kehittäminen mahdollistaa pelaajien kehittymisen omaa unelmaansa kohti. Kajaanin urheilukampuksessa olosuhteet, urheilumyönteinen oppimisympäristö ja lyhyet etäisyydet oppilaitosten, harjoituspaikkojen välillä ovat saaneet kiitosta myös ulkopuolelta. Myös valmennus ja valmennuksen kehittäminen ovat tärkeitä osa-alueita polun kehittämisessä. VRUA ja Kajaanin urheilukampus ovat tässä todella tärkeässä osassa.

Hakan edustusjoukkueessakin 2022 pelanneen Joni Kivijärven mukaan leirillä Helsingissä oli tosi mukavaa. Harjoittelu leirillä oli kovempaa, kuin mihin hän on tottunut, mutta se oli kokemus. "Valmennus oli vaativaa, ja pelaajien keskittyminen treeniin oli hyvää ja siksi tempo oli kova. Aamulla oli salitreenit, ja sen jälkeen pelaajat menivät kouluun. Heti koulun jälkeen oli harjoitukset ja moni teki vielä omatoimisen salitreenin sen jälkeen" Kivijärvi kertoo joukkueen harjoitusrytmistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhteistyö HJK:n kanssa

Viime vuonna tähän aikaan Kajaanin Hakassa kaudella 2021 pelannut Ricardo Cardoso kävi vastaavanlaisella leirillä ja sai sitten sopimuksen kaudeksi 2022 HJK:n organisaatioon. Pelatessaan Klubi04:ssa Cardoso syötti viisi ja teki viisi maalia. Kajaanin Hakan pelaajat kiinnostavat myös muita suomalaisia suurseuroja. Aikaisemmin tänä syksynä omaa unelmaansa lähtivät tavoittelemaan Jesperi Rantanen ja Taavi Kiiski SJK:oon, Aapo Karjalainen KuPS:an ja Mohammad Azizi Ilvekseen.

Jasper Pikkuhookana ja Joni Kivijärvi pääsivät seuravierailulle HJK Helsingin kutsumana sekä harjoittelemaan HJK Klubi04 joukkueen mukana.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä