Kotimaa

Hallitus neuvottelee perjantaina Säätytalossa Helsingissä – Aiheina koronatilanne ja rajapäätöksen päivittäminen

Hallituksen neuvottelun aiheena ovat epidemiologinen tilannekuva, hybridistrategian toimintasuunnitelman täydentäminen sekä rajapäätöksen päivittäminen.

Hallitus aloittaa neuvottelun Säätytalossa perjantaina kello 12.30. Neuvottelun aiheena ovat epidemiologinen tilannekuva, hybridistrategian toimintasuunnitelman täydentäminen sekä rajapäätöksen päivittäminen. Neuvottelujen jälkeen pidetään hallitus pitää tiedotustilaisuuden Valtioneuvoston linnassa..

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi torstaina, että Suomessa on todettu 86 virusmuunnosten aiheuttamaa koronavirustartuntaa. Pääosa mutaatiotartunnan saaneista on ollut matkustajia ja heidän lähipiiriään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan tartunnat ovat lähtöisin pääasiassa Britanniasta, mutta myös muista maista on tullut muutamia tartuntoja. Puumalaisen mukaan Suomi haluaa välttää kehityskulkua, jossa ärhäkämmin leviävästä muuntoviruksesta tulee valtavirus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Britanniassa muuntovirus syrjäytti koronaviruksen perusmuodon vähän yli kahdessa kuukaudessa. Tanskassa muunnos aiheuttaa tällä hetkellä 3,5 prosenttia koronatartunnoista, mutta määrä on noin kaksinkertaistunut viikoittain.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki korosti torstaina, että Suomella on nyt aikaa reagoida ja estää muuntoviruksen leviäminen väestön keskuudessa, koska vielä valtaosa tapauksista on tullut ulkomailta.

– Se, paljonko muuntovirusta muiden virusten ohella tulee rajojen yli, on olennaista suomalaisille. Meillä ei joulukuun alkuun asti juurikaan ollut tätä Suomessa.

Virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi karanteenisuositusta on pidennetty 14 vuorokauteen ja turvaväliksi suositellaan nyt kahta metriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronakatsauksessa mainittiin yhdeksi toimenpiteeksi myös matkustusta ja rajojen terveysturvallisuutta koskevat uudet hallituksen linjaukset. Hallitus kokoontuu perjantaina Säätytalolle keskustelemaan matkustusrajoituksista.

Ulkoministeriö päivitti matkustussuosituksia torstaina. Nyt ministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Britanniaan, Irlantiin ja Etelä-Afrikkaan THL:n suosituksen mukaisesti.

Hallitus neuvottelee tänään koronatilanteesta pääministeri Sanna Marinin johdolla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä