Viihde

Hämärää peliä länsinaapurissa – sunnuntain elokuva muistelee 1990-luvun Ruotsia ja vedonlyöntiä

Peliskandaali

Yle Teema & Fem klo 21.00

*** "Kortti vie ja tuo, mutta maankyntö on onnenkauppaa", sanoi isäni, kun pantiin veikkaus tai lotto vetämään.

Dennis Magnussonin kirjoittamassa sarjassa muistellaan kuitenkin 1990-luvun Ruotsia, jossa vedonlyönti ei ollut pelkästä onnesta kiinni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Björn Elgerd on skarppi nuori Bosse, joka pohjoisessa Piteåssa jahtaa kavereineen isoja rahoja raviradoilta ja urheilukentiltä. Sattuman kosketuksen poika kokee heti alussa, kun pikkuveli hukkuu uimarannalla.

Hänestä kuitenkin kasvaa ammattipeluri, ja raha vie mennessään. Vauhti on liian kova silloin, kun touhusta putoavat pois semmoiset pikkuseikat kuin reilu peli. Tositapahtumien inspiroima Peliskandaali paljastaa jo nimessään, mihin suuntaan tarina menee. Otteessaan se silti pitää. Bossen kertojanääni, arkinen viritys ja uskottava ysärityyli vievät voiton. Ensiesitys. (Ruotsi 2022)

Sully – uroteko Hudson-joella

Sub klo 21.00

*** Clint Eastwood on vanhoilla päivillään ohjannut tositarinoita amerikkalaisesta sankaruudesta. Tom Hanks on nimiroolissa, kun muistellaan ihmishenkiä pelastaneen pilotin piinanhetkiä. (USA 2016)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapsia ja aikuisia

TV2 klo 22.10

**** Aleksi Salmenperän draamakomedian alkuperäinen alaotsikko kuului: "Kuinka niitä tehdään." Aikuistumisen prosessi on kesken esimerkiksi Anterolla. Pohjimmiltaan reppana urheilijatyyppi ei tahdo lapsia, ja mieluummin syöttää puolisolleen Venlalle katumuspillereitä kuin ottaa asian puheeksi. Kuinka sattuukaan, tämä työskentelee psykologina lapsettomuusklinikalla. Minna Haapkylän ja Kari-Pekka Toivosen tulkitsemassa parisuhteessa on kieltämättä korjaamisen varaa, ja säätämisen keskelle osuukin Satu. Haapkylän ja Minttu Mustakallion esittämän työkaverin yhteiset kohtaukset ovat kireästi käynnistyvän elokuvan vapautuneimpia. (Suomi 2004)

Pekka Eronen

Bosse (Björn Elgerd) kulkee jo pikkupoikana isänsä mukana Bodenin raviradalla. Hänestä kehittyy nopeasti taitava uhkapeluri ja vedonlyöjä. Eräänä päivänä hän päättää parhaan kaverinsa Joshin (Edvin Bredefeldt) kanssa lähteä Tukholmaan ja ryhtyä ammattimaiseksi uhkapeluriksi.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä