Urheilu

Huuhkajilla tänään pettymyksen pesua – yllätysvalmis Kazakstan ei ole kuitenkaan läpihuutovoitto

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa tänään karsintoja kohti ensi vuoden EM-lopputurnausta, kun karsintojen kolmanneksi viimeisellä kierroksella Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Kazakstan. Ottelu alkaa kello 19.

Suomen lauantainen 0–3-vierastappio Slovenialle jätti Suomen neljän pisteen päähän lohkon kärkimaista Sloveniasta ja Tanskasta. Käytännössä Suomi tarvitsee voitot niin Kazakstanista kuin myös marraskuun peleistä Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan elätelläkseen toiveita suorasta kisapaikasta.

Suomi on voittanut Kazakstanin maiden välisissä otteluissa viisi kertaa peräkkäin, viimeksi syyskuussa vieraissa 1–0. Tuon tärkeän voittomaalin viimeistellyt Oliver Antman ei ole nyt nivusvammansa takia käytettävissä, ja Huuhkajilta puuttuu myös aivotärähdyksen Slovenia-pelissä saanut tärkeä keskikenttämies Rasmus Schüller. Ja kun pakkovoitosta pelataan, tilanne ei ole koskaan helppo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kazakstan voitti (karsintojen alkuvaiheissa) Tanskan ja sen jälkeen San Marinon ja kahdesti Pohjois-Irlannin. He ovat kehittyneet niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä, ja sanoin jo lohkoarvonnan jälkeen, että Kazakstan tulee sekoittamaan pakkaa lohkossa. Sen he ovat tehneet, ja edenneet kamppailemaan lopputurnauspaikasta, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva muistuttaa tiistain pelin haastavuudesta.

Lauantaisesta pettymyksestä ei siitäkään välttämättä ihan helpolla toivuta, vaikka toki Huuhkajat järjestään vakuuttavat, että synkeä Slovenian reissu on jo saatu sysättyä sivuun mielestä.

– Tämä on hieno mahdollisuus pestä kasvomme. Kaikki ovat (siihen) valmiina, keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen muotoilee porukan puolesta.

Kazakstan on tasapisteissä Suomen kanssa, joten silläkin piisaa panosta illan ottelussa. Kazakstanin valmentaja Magomed Adiev kertoi ottelun aattona kazakstanilaismedialle, että vierailla on isäntien lailla hinkua voittoon. Jonka Kazakstankin siis tarvitsee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Emme vetäydy täysin (puolustamaan), tärkeät kolme pistettä ovat jaossa, Adiev kuittasi ja lisäsi, että joukkueen kokoonpano muuttuu lauantaisesta Tanska-tappiosta.

– Jaetaan vastuuta, jotta meillä on freesejä jalkoja.

Takaporttia ei vielä mietitä

Suomen tilanne lohkossa on haastava, mutta nykysysteemi lopputurnauspaikkojen suhteen avittaa ja helpottaa Huuhkajaparvea. Suomella kun on mahdollisuus päästä EM-kisoihin Kansojen liigan kautta avautuvalla jatkokarsinnalla, mikäli varsinaiset karsinnat eivät tuo kaivattua tulosta. Moinen "takaportti" ei kuitenkaan ole nyt päällimmäisenä ajatuksissa.

– Se on tietenkin hieno bonus, palkinto hyvästä pärjäämisestä edellisessä Kansojen liigassa. Mutta nyt ajatukset ja usko pitää olla siinä, että meillä on vielä mahdollisuus mennä suoraan kisoihin. Ja sen eteen teemme kaikkemme, Kanerva päättää.

Suomen jalkapallomaajoukkueen on tänään pystyttävä paljon parempaan kuin lauantain Slovenia-ottelussa. Kuva: ANTONIO BAT
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä