Kulttuuri

INXS:in laulajasta kertova musiikkidokumentti on poikkeuksellisen hyvä, se pääsee lähelle kohdettaan

Mystify: Michael Hutchence

★★★★ INXS:in laulajasta Michael Hutchencesta kertova dokumentti on ilahduttavan poikkeuksellinen musiikkidokumentti. Kerrankin ei nähdä vain liutaa yhdentekeviä puhuvia päitä toistamassa samoja asioita.

Tässäkin on paljon haastateltavia, mutta he ovat kiinnostavia, kuten perheenjäseniä, managereita ja entisiä seurustelukumppaneita. Lisäksi toteutus on oivallinen: haastatelluista kuuluu vain heidän äänensä, ja kuvaus on itse asiaa: Hutchenceä ja bändiä.

Lahjakas ja karismaattinen hahmo

Australialaismuusikon (1960–1997) ura alkoi huimalla nousukiidolla. Hän oli lahjakas, seksikäs, karismaattinen älykkö. INXS nousi maailman suurille lavoille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hutchence seurusteli jonkin aikaa myös toisen australialaistähden, Kylie Minoguen kanssa. Minogue kuvailee miesystäväänsä osuvasti: hän oli kyltymättömän utelias kaikkia elämän hyviä ja joitakin huonoja asioita kohtaan.

Faneille dokumentti on ehdoton, mutta satunnaisillekin INXS:n kuulijoille hyvin koskettava. Se muistuttaa, kuinka hyviä biisejä bändillä oli.

Dokumentti pääsee hyvin lähelle ehkä siksi, että sen tekijä Richard Lowenstein oli Hutchencen ystävä. Siinä näytetään paljon perhepiirin taltioimaa kuvamateriaalia.

Elokuva nostaa myös esiin, miten tapahtumat Kööpenhaminassa liittyvät syöksykierteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Millään ei mässäillä, vaan asiat tuodaan esiin hienotunteisesti.

Loppu on todella surullista katsottavaa.

Yle Areena ja Yle Teema & Fem 26.9. klo 22.35

Intiimi dokumentti kertoo INXS:n laulajan ja lauluntekijän, rockin pahan pojan Michael Hutchencen (1960–1997) traagisen elämän.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä