Paikallisuutiset

Kaukoliikenteen pysäyttänyt ratavaurio on löytynyt.

Junien kaukoliikenteen keskeyttänyt ratavaurio on todennäköisesti löytynyt

Radasta löytyneet viat on jo alustavasti korjattu, kertoo ratojen kunnossapito-osaston johtaja Jukka P. Valjakka Väylävirastosta.

Ratavaurio, jonka takia junien kaukoliikenne keskeytettiin, on todennäköisesti löytynyt Kouvolan ja Lahden väliseltä rataosuudelta, kertoo ratojen kunnossapito-osaston johtaja Jukka P. Valjakka Väylävirastosta.

Radasta löydettiin yön aikana tehdyissä tarkastuksissa ympärilyöntivikoja. Ne ovat radassa olevia monttuja tai pieniä kuoppia.

Valjakka pitää hyvin todennäköisenä, että montut ovat aiheuttaneet junien pyörissä havaitut lovet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vika syntyy, kun veturi jää paikalleen sutimaan. Veturin pyörä tekee monttua kiskoon, Valjakka kertoo STT:lle.

Kun juna ajaa montun yli, juna voi vaurioitua esimerkiksi siten, että renkaisiin tulee lovia. Valjakka sanoo, että veturinkuljettaja oli havainnut ongelman rataosuudella ja ilmoittanut siitä eilen illalla.

Lopullinen korjaus voi kestää pitkään

Valjakka kertoo, että kuopat on jo alustavasti korjattu ja kohdan yli voi ajaa alennetulla nopeudella. Lopullinen korjaaminen voi kestää pitkään.

Väylävirasto ja VR käyvät tilannetta läpi. Päätöksen junien kaukoliikenteen käynnistämisestä tekee VR.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

VR ilmoitti maanantaina, että se peruu turvallisuussyistä kaikki tiistain kaukoliikenteen junavuorot ratavaurioiden vuoksi. VR:n mukaan maanantaina havaittiin junakalustojen pyörissä ratavaurioiden aiheuttamia lovia, minkä jälkeen kaluston ja rataverkon tarkistus aloitettiin.

VR:n raidekaluston kunnossapitojohtaja Otso Ikosen mukaan ensimmäiset vauriot kalustossa havaittiin jo sunnuntai-iltana, kun yhdelle varikolle tulleista junista tehtiin rutiinitarkastuksia. Sen jälkeen niitä havaittiin lisää.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä