Kotimaa

Jutta Urpilainen palaa näyttävästi kotimaan poilitiikkaan EU:n kansainvälisten kumppanuuksien komissaarin tehtävästä. Sdp:n puheenjohtaja Antti Lindtman ja puoluevaltuusto antoivat Urpilaisen kampanjalle sunnuntaina Tampereella raikuvan lähdön. Kuva: Nea Alanen

Jutta Urpilainen rynnistää presidenttikisaan eurooppalaisilla solidaarisuuden teemoilla – Komissaari haluaa erottua: "Näissä vaaleissa ketään ei jätetä"

Presidenttikilpaan liittyi viimein virallisesti suuren puolueen naisehdokas. Euroopan unionin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, entinen valtiovarainministeri ja sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ilmoitti vaalistartistaan puoluevaltuustossa Tampereella. Hurraaville kuulijoille Urpilainen toisti, että hänen arvojensa perustana on lause: ketään ei jätetä.

Vihdoin se on virallista. Jutta Urpilainen (sd.) on kuin onkin sosiaalidemokraattien ehdokas tasavallan presidentiksi, kun vaalit järjestetään tammi-helmikuussa.

Urpilainen lähtee kisaan kansainvälisen politiikan ja talouden osaajana, joka on viime vuodet vastannut Euroopan komissiossa ennen kaikkea

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä